Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

A Jobbik feljelentést tett egy balatoni ingatlancsere ügyében

A Legfőbb Ügyésznél tett feljelentést a Jobbik egy balatonvilágosi ingatlancsere-szerződés ügyében, amely az ellenzéki párt szerint legalább 600 millió forint kárt okozott a magyar államnak - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Kepli Lajos.

A jobbikos képviselő elmondta: a csereszerződés értelmében 2008 májusában állami tulajdonból magántulajdonba került egy 15 ezer négyzetméteres, közvetlen vízparti ingatlan Balatonvilágoson egy ennél jóval kisebb és nem vízparti ingatlanért cserébe. Kepli Lajos kiemelte, hogy a területet az új tulajdonos - az Aranyföveny Kft. - azóta felparcellázta és jelenleg közvetlen vízparti építési telekként próbálja értékesíteni.

A Jobbik a balatonvilágosi önkormányzat által készíttetett értékbecslés alapján kérte a büntetőeljárás megindítását, mert szerinte különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés történt.

Kepli Lajos hozzátette: ezen az esetlen kívül is több ingatlanspekuláció gyanújára okot adó esetet is vizsgálnak. Így például a Balatonfőkajáron megépítendő 4 kilométeres versenypálya ügyét, amelynek környezetvédelmi engedélyeztetése jelenleg folyik. Az ellenzéki politikus elmondta: a helyiek munkahelyeket remélnek a beruházástól, azonban "félő, hogy csupán ingatlanbefektetés áll a háttérben".

A Jobbik a Balaton fejlesztését elsősorban a magyar vállalkozásokra és a tájjal, az ott élő emberekkel harmóniában megvalósuló beruházásokra építve képzeli el és elutasítják a tó "gátlástalan kizsákmányolását és beépítését" - hangzott el.

Olvasóink írták

  • 3. dünnyögő 2011. március 29. 22:29
    „Ha minden bizonyítottan lenyúlt pénz , ha másképp nem, hát vagyonelkobzással, visszajutna az államkincstárba, megoldódna az ország pénzügyi helyzete.”
  • 2. igazszó 2011. március 29. 12:01
    „Úgylátszik nagy falat lesz dicséretre méltó munkáért a JOBBIK felderítéseinek sorozata. Gratulálunk , csak igy tovább! Győr városában is vannak fidesz mutyizások, hűtlen kezelésnek is mondható lakás értékesítések sorozatai. Akik közel állnak a tűzhöz, akik a polgármester seggevégei, fillérekért vehettek belvárosi, frekventált helyeken lévő lakásokat, mert a lakásmaffia a hivatalokba költözött!”
  • 1. fióka 2011. március 29. 11:51
    „még szerencse,hogy a jobbik bejutott a parlamentbe és sorba deríti fel a sikkasztásokat mert ugye orbáncos elszámoltatása valahogy nemigen éreztetődik,de meg is értem mert azt a pár milliárdot amit lenyultak ugy nem szivessen adnák vissza a nép kasszájába.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályakezdő képzőművészeti seregszemle a LOFFICE-ban

Április 19-én a LOFFICE által szervezett Portfolio Review zsűri-eseményével indul útjára az immáron… Tovább olvasom