Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

A Jobbik ezután is részt vesz az alkotmányozásban

A Jobbik - bár elfogadhatatlannak és méltatlannak tartja az alkotmányozás eddigi folyamatát - továbbra is részt vesz az új alaptörvény elkészítésének parlamenti vitájában - jelentette be az ellenzéki párt szóvivője szerdán Budapesten, miután pártja értékelte az alkotmányozás eddigi menetét.
Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: "felelős politikusként" nem tehetik meg, hogy az MSZP-hez és az LMP-hez hasonlóan kivonuljanak az alkotmányozás folyamatából és ne próbáljanak meg "utolsó csepp erejükig is küzdeni" a saját céljaik elérése érdekében. A szóvivő "hisztipártnak" nevezte az LMP-t és az MSZP-t, akik "csapot, papot hátrahagyva kivonultak az alkotmányozásból."

Az ellenzéki politikus leszögezte: a Jobbik is tisztában van azzal, hogy a kormánypártok a kétharmados többségük birtokában minden ellenzéki javaslatot "lesöpörtek az asztalról," de szerintük ezen logika mentén az egész ciklusban "felesleges lenne bejárni a parlamentbe." A szóvivő hozzátette: külön normaszöveget a Jobbik nem nyújt be, hiszen a Fidesz és a KDNP is korábban világossá tette, hogy nem támogatják a Szent Korona-tan visszaállítását az alkotmányban, ez pedig az ellenzéki párt számára alapfeltétel lenne.

A Jobbik szerint egész Európában nem volt még példa ilyen gyors alkotmányozásra, ami méltatlan az alaptörvénnyel szemben. Mirkóczki Ádám szerint az is méltatlan, ahogy a kormánypártok "saját magukból is viccet csinálva könyörögnek boldog, boldogtalannak, hogy vegyenek részt az alkotmányozásban, csakhogy ne egyedül, egy pártalkotmányt hozzanak létre."

Olvasóink írták

 • 3. meir 2011. március 10. 15:16
  „-"a jobbik ezutan is resztvesz..."-
  Na mar Csak EZ hianyzott!!”
 • 2. load 2011. március 10. 00:22
  „Büszkék lehetnek rá.”
 • 1. janika 2011. március 09. 17:01
  „Felesleges az új Alkotmányt kreálni, ha az nem szünteti meg, azt diszkriminációs törvényt, amely amely az állampolgár és a Tábla valamint a Legfelsőbb bíróság közé "ügyvédet rendelt" tolmácsnak. Ugyan is, ha nem vállalja az ügyvéd a peres ügyet képviselni, akkor a panaszost két lábbal rúgják ki az igazságszolgáltatástól.
  No persze ezt a helyzet nem valószínű, hogy a politikusaink érdeklődési körébe tartozna, ahogy ismerem Őket!
  A minap fordultam a Jobbik "jogi szolgáltatásához" ez ügyben Ők "Nép Ügyvédjét" javasolták! Ott ahol az OMBUDSMAN is csak egy hal parodizáló!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pláza stop a kiskereskedelemért

Az LMP a kereskedelmi rendszer újragondolása és a helyi gazdaság fellendítése érdekében benyújtott… Tovább olvasom