Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

A hulladékgazdálkodási törvény felülvizsgálatát kéri az MSZP

Az MSZP arra kéri az alapvető jogok biztosát, vizsgálja ki, hogy az idén életbe lépett új hulladékgazdálkodási törvény megfelel-e az ország környezetvédelmi célkitűzéseinek, illetve az uniós elvárásoknak.
Erről Szabó Imre volt szocialista környezetvédelmi miniszter, jelenleg országgyűlési képviselő, az MSZP fenntartható fejlődés kabinetjének vezetője beszélt szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus szerint a kormányoldal előkészítetlen szabályozása miatt területenként egyenlőtlenül emelkedtek a szolgáltatási díjak.

Példaként említette, hogy míg Debrecenben nettó 20 százalékos drágításról döntött a helyi önkormányzati testület, addig Szegeden, ahol az ország egyik legmodernebb hulladéklerakója működik, mindössze 4,2 százalékkal kell többet fizetnie a lakosoknak. Az önkormányzatok felelőtlen árszabása miatt több helyen előfordulhat, hogy költségvetési forrásból kell majd kisegíteni a kabinet rossz gazdaságpolitikája miatt is nehéz helyzetbe sodródott hulladékgazdálkodó szervezeteket - mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliós jutalmakat kaptak kerületi vezetők

Milliós jutalmakat kapott több kerületi vezető is a Blikk összeállítása szerint, több önkormányzatnál a dolgozóknak is fizettek év végi pénzeket. Tovább olvasom