Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

˝A Himnusz köti össze a magyarokat, nem ez a gagyi dal!˝

A Demokratikus Koalíció véleménye szerint a Himnusz az a dal, amelyik párthovatartozástól függetlenül összeköti a magyarokat.
A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint a Himnusz az a dal, amelyik párthovatartozástól függetlenül összeköti a magyarokat - jelentette ki keddi, a fővárosi Olimpiai Parkban tartott sajtótájékoztatóján Vadai Ágnes.A független képviselő arról beszélt, hogy a magyarok sokfélék, sokféle helyen élnek a Kárpát-medencétől, Amerikán át egészen Ausztráliáig, de - mint fogalmazott - sok minden összeköt bennünket, a nyelvünk, a történelmünk, a közmondásaink, a népmeséink és van egy ilyen dal is. Szavai szerint a kormány mégis úgy gondolta, hogy "az adófizetők pénzén irat egy gagyi dalt" és megkéri az iskolásokat, hogy június 4-én este hatkor énekeljék el azt.

A politikus hangsúlyozta, hogy a magyar nemzeti ünnepeken vagy sportsikerek után viszont a magyarok a Himnuszt éneklik, mert az fejezi ki az összetartozást.

Ezt követően a DK mintegy 80-100 szimpatizánsa illetve politikusai, köztük Gyurcsány Ferenc, Szűcs Erika, Bauer Tamás, Kolber István, Niedermüller Péter és Debreczeni József a helyszínen felállított két magyar és egy európai uniós zászló mellett közösen elénekelték a Himnuszt.

Az Országgyűlés 2010. május 31-én döntött úgy, hogy a trianoni békeszerződés aláírásának napja, június 4. a jövőben a nemzeti összetartozás napja. "A több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme" - olvasható a döntésében.

Olvasóink írták

 • 10. zakarias3 2013. június 05. 11:42
  „<moderálva> Gratulálok,minden jót kívánok!”
 • 9. Valaki 2013. június 04. 22:33
  „zakkantkan, csókólgassd a komcsik kezét.
  Mekkérdemled:)))”
 • 8. Eva- 2013. június 04. 22:23
  „3. Valaki 2013.06.04. 19:07

  mit kábítasz?
  a himnuszt soha senki semmikor nem akarta bántani még stikában sem!”
 • 7. zakarias3 2013. június 04. 21:05
  „Ez vetekszik azzal az éneknek nevezett baromsággal,melyet egy büdös banyától hallottam a múlt héten!!Valahogy így szólt,hogy a pénztárcájában nincs pénz,de majd lesz benne,mert a zorbán viktor mad tesz bele csuhajja!Ez asztán színvonal!Fújjátok teljes gőzzel!”
 • 6. rommel2 2013. június 04. 20:43
  „JÉ , ILYEN OKOS DOLGOT MÉG NEM HALLOTTAM A DK-TÓL ........................
  HATÁROZOTTAN FEJLŐDNEK .................................................................”
 • 5. háté 2013. június 04. 20:11
  „Fidesz - baloldali pártok egykutya! - idegenek kiszolgálói, hazánk elárulói, kiárusítói,-lerombolói! - közösen komcsi gyökerekkel, eszmével.”
 • 4. bakossanyi 2013. június 04. 19:17
  „Véletlenül nem az a Vadai Ágnes ez aki 2004-ben még megtagadásuk ellen kampányolt? (akkor még az MSZP-ben) Aki a pártjával együtt ezektől a külhonba ragadt Magyaroktól riogatta az anyaországba élőket????
  És most hogy is fogalmaz: " sok minden összeköt bennünket, a nyelvünk, a történelmünk, a közmondásaink, a népmeséink és van egy ilyen dal is..." Ejnye, ejnye Ágika... A lelkedet is eladod, hitedet is feladod, csak a húsos fazék mellett maradhass! :( Szerintem fogalma sincs, miről beszél.
  Ettől függetlenül ezt a dalt én sem igazán értem... Talán a himnusz valóban értelmesebb lett volna.”
 • 3. Valaki 2013. június 04. 19:07
  „Ja, ezért akarták az "Isten áld meg a Magyart" kihagyni a Himnuszból. :)))”
 • 2. asvel 2013. június 04. 19:01
  „Én úgy gondolom, hogy a reggeli "műsoruk" után nincs erkölcsi alapjuk bármit is kritizálni....”
 • 1. széchenyi12 2013. június 04. 18:18
  „Nemzetárulás ez a Fidesz részéről, sokunknál kiverte ez a biztosítékot! Trianon mindig is a nemzetünk tragédiája marad, így a harangszó, a gyász szalag és a megemlékezés méltó e napra, nem az ünnepé silányítás, vannak helyzetek, amikor fejet lehajtva kell emlékezni hiszen ahogy a magyar nemzettel elbántak, az a világon is egyedülálló, példátlan. Erre itt egy idióta barackdal ahol : "egymás kezét kitárjuk, talpainkkal meg egy egymás talpát tapossuk". Felháborító: a magyarság tragédiájának kicsúfolása. Remélem ezért még valaki, vagy valakik megfizetnek! Szégyen és gyalázat minden magyar jóérzésű ember számára, itthon is és a nagyvilágban is!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a rezsicsökkentéssel százezret spórol egy család évente

Országos átlagot tekintve, éves szinten egy családnak mintegy 100 ezer forint megtakarítást jelent… Tovább olvasom