Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A fürdőkben is locsolkodtak

Győr-Moson-Sopron - Egy kisebb győri hotelben a csehek, egy nagyobban a magyarok voltak többségben és egyre több a cseh vendég Kapuváron is, de igazán a wellnesslehetőségek, a fürdők vonzották a vendégeket húsvétkor. Például a Szigetközben, de Sopronban is csaknem megteltek a szállodák.

Sok autó állt a parkolóban húsvétkor és mind külföldi rendszámú a győri Révész Hotelnél. Dudits Gábor ügyvezető lapunknak elmondta: cseh, bolgár és román vendégeik voltak, hazai egy sem. Pedig meghirdették húsvéti csomagjukat, amely a szállás mellett számos programot tartalmazott, többek közt a pannonhalmi apátság, a Munkácsy-kiállítás meglátogatását. A külföldiek azonban ezt nem vették igénybe és felük váratlanul érkezett, nem foglalt előre helyet. Így is a hatvanöt szobából csak tizenhármat használtak és mindannyian a fürdőt említették fő vonzerőként. A Csehországból családjával érkezett Michael Zvonek elmondta: utazással, kikapcsolódással szeretik tölteni az ünnepeket.

A győri Rába Hotelbe viszont a vendégek többsége belföldről jött. Horváth Ottó igazgató elmondása alapján a hosszú hétvégét jelentő ünnepekkor a szabadidős céllal érkezők jellemzők, és így volt ez most is. A szobák 85 százalékát foglalták le és ebben benne volt az a német csoport is, amely öt napra érkezett, hogy Győrből csillagtúraszerűen látogassa végig a közeli fővárosokat. Emellett a Rába Hotelből is több magyar az élménymedencékben mártózott, például Imrik Péter és családja. Budapest mellől a fürdőzést tartalmazó ajánlat miatt jöttek a győri szállóba.

Húsvétkor a győri élményfürdőben naponta 1500–1700 látogatót számoltak.
Húsvétkor a győri élményfürdőben naponta 1500–1700 látogatót számoltak.

„A húsvéti locsolkodás kényszere" helyett szívesebben választották a pihenést biztosító termálvizes locsolkodást, és a várost is dicsérték, tisztának, nyugodtnak tartják. Napozás közben szintén arról beszélt lapunknak Tisch Gábor, hogy mennyire élvezték a medencébe csúszdázást. Párjával, Évával és a gyerekekkel, Krisztiánnal és Pannával Tatabányáról érkeztek, mert ott most építik át a fürdőt. Szerinte Győr nincs messze az autópályán, és azért is szívesen jönnek ide, mert ismerős lakik itt. A férfi úgy véli, főleg a kicsik miatt kell fürdőzős program is húsvétkor ennyire nyárias időben. Elmondta: négyüknek drága lenne büfével, fagyival együtt a belépő, de most üdülési csekket tudtak felhasználni erre a célra.

Húsvétkor a győri élményfürdőben naponta ezerötszáz-ezerhétszáz látogatót számoltak. Helybeliek, szállodák vendégei és buszos csoportok érkeztek és sokan Szlovákiából.

A harmincnégy szobájával csaknem száz vendég befogadására alkalmas, saját medencékkel rendelkező, négycsillagos lipóti Orchidea Hotel sem panaszkodhatott a húsvéti ünnepek alatti forgalmára. „Telt házunk volt a hosszú hétvégén, szobáinkat már korábban lefoglalták vendégeink" – tudatta Bencze Enikő szállodavezető.

A győri fürdőbe a helybeliek mellett szállodák vendégei és buszos csoportok is érkeztek a hétvégén. Fotók: H. B. E.
A győri fürdőbe a helybeliek mellett szállodák vendégei és buszos csoportok is érkeztek a hétvégén. Fotók: H. B. E.

Csaknem százszázalékos telítettséggel üzemeltek Sopron szállodái is, melyek speciális húsvéti programokkal, étlappal várták a vendégeket. Közel telt házról számoltak be a Hotel Fagusban és a Hotel Lövérben is, ezúttal a belföldi turisták érkeztek nagyobb számban. A belvárosi Pannonia Hotelnak is nyolcvanöt százalékos kihasználtságot hozott az elmúlt hétvége.

– Ez az arány körülbelül megegyezik a hosszú hétvégék vendéglétszámával, a válságot mindössze abban érezzük, hogy míg korábban hónapokkal előre lefoglalták szobáinkat, most csak az utolsó két-három hétben érkeztek a megrendelések – mondta el Rakaczki Péter szállodavezető. Náluk a magyarok és külföldiek aránya körülbelül ötven-ötven százalék volt.

A húsvéti hétvégén növekvő forgalomról számolhattak be a kapuvári vendéglátóhelyek tulajdonosai. A város panzióiban nagyságrendekkel több vendég volt, mint egy átlagos hétvégén. A termálfürdő illetékeseitől megtudtuk, az elmúlt hosszú hétvégén jobbára osztrák, magyar és több cseh turistát fogadtak, szabad szálláskapacitásaikat teljes mértékben kihasználva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétszázmillió egy százalékokból

Nyugat-Dunántúl - A személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából a 2007-es adóévre… Tovább olvasom