Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság cáfolja, hogy összeomlott a rendszerük

Cáfolja a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság (FTP), hogy néhány nap után összeomlott az új riasztási rendszerük.

A tűzoltók pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményükben reagáltak az index.hu cikkére, amelyben a langlovagok.hu fórumára hivatkozva közölték, hogy október végén mindössze négy napig működött, majd összeomlott a fővárosi tűzoltók új riasztási rendszere, ami miatt a halottak napi hosszú hétvégén újra a régi verzió utasításai alapján vonultak a fővárosi tűzoltók.

A tűzoltó-parancsnokság szerint a véleményezésre megküldött cikk több ponton is valótlanságot állít, ezért a nyilatkozó illetékes szakmai vezető a cikk megjelentetéséhez nem járult hozzá.

Kifejtették, hogy a régi rendszerről való átállás múlt hétfő és csütörtök között zajlott, és a november 1-jei ünnep miatt döntött az FTP arról, hogy a régi és az új rendszert párhuzamosan működteti, mivel az ünnep idején az új rendszer támogatásához még szükséges informatikai és szolgáltató szervezetek, ahol 8 órás munkaidőben dolgoznak, nem álltak teljes mértékben rendelkezésre.

"Az esetlegesen gyertyagyújtással összefüggő tűzesetekre adott gyorsabb reakció miatt az FTP-nél kiemelt figyelmet kap az ilyen jellegű ünnep" - hangsúlyozták. A hosszú hétvégén a régi és az új rendszer párhuzamosan működött, kedden viszont már leállították a régi rendszert és azóta a riasztások kizárólag az új rendszer támogatásával zajlanak - írták.

Ezen túlmenően egyebek mellett cáfolták azt is, hogy az új rendszer működését csupán egy ember ismeri, hiszen az FTP-nél több mint százan részesültek az új rendszerrel kapcsolatos működési ismeretek oktatásában.

A teljes rendszerszintű ismeretekkel pedig beosztásuknak megfelelően "több mint 4 ember rendelkezik" - tették hozzá.

Leszögezték továbbá, hogy a nyílt közbeszerzési pályázat során törvény által megfogalmazott összeférhetetlenség nem állt fenn a bírálóbizottságok egyetlen tagjánál sem, így nem igaz azon állítás, mely szerint a győztes cég alkalmazottja a tender bírálóbizottsága egyik tagjának a felesége.

Olvasóink írták

 • 3. stewe7109 2010. november 07. 13:04
  „Csak nem SAP?
  :-D!”
 • 2. Dörgés 2010. november 06. 07:28
  „Hummmm...”
 • 1. Goldmund 2010. november 05. 21:02
  „Háááát, mi itt Magyarországon hozzá vagyunk szokva, hogy amit cáfolnak az illetékesek, az nagyon is igaz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különadó - Lázár hétfőn ismerteti az új elemeket is tartalmazó javaslatát

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője hétfőn az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács és az… Tovább olvasom