Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

A Cozma-gyilkosság lerántott egy leplet

A kollégák mindent megtettek annak érdekében, hogy elfogják az elkövetőket - ezt mondta a Cozma-gyilkosság kapcsán Pálmann László, a veszprémi kapitányság bűnügyi osztályának vezetője a rendőrség pénteki évértékelő értekezletén. Az évet 20 fős létszámhiánnyal zárta a kapitányság - hangzott el az értekezleten -, és ezek a rendőrök az utcákról hiányoznak.

A kapitányság közrendvédelmi osztályvezetője az egyik legnehezebb évnek értékelte a 2008-as esztendőt. Rausz István elmondta: a közrendvédelmi állomány létszáma alacsony, így elaprózódnak az erők. Az osztályvezető úgy véli, az ígéretek ellenére sem lesz több rendőr a kapitányságokon. Így egy-egy alkalomra más városokból kell erősítést hívni, ezek a rendőrök azonban csak néhány napra jönnek. A szakember szerint túl fiatal, tapasztalatlan kollégák járőröznek, akik nem mindig tudnak megfelelően intézkedni, az idősebb kollégák pedig már 38 évesen jelzik, hogy súlyos egészségkárosodás miatt nyugdíjba vonulnak. Porga Gyula, Veszprém alpolgármestere az értekezleten azt mondta: a Cozma-gyilkosság lerántott egy leplet, ma már egyértelmű, hogy komoly bajok vannak a rendőrségnél.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Judytka 2009. március 02. 13:49
  „rendőrtanuló 2009.03.01. 13:06
  Ezért írtam azt,hogy az volt a hülye,aki erre rábólintott(törvényben meghatározta..)és nem az,aki kihasználja.
  Esze se lenne,ha nem élne ezzel a törvény adta jogával..”
 • 23. rendőrtanuló 2009. március 01. 13:06
  „Én nyugodt vagyok!!!!És ha vágigondolod igazam van ,mert ha te is rendőr lennél ugyanazt csináldád amit Ők!”
 • 22. Judytka 2009. február 28. 21:13
  „Kedves rendőrtanuló
  Nem keresek,mert nagyon jól érzem magam a munkámban.Jogom lehet nem egyet érteni vele...(és amint olvasom,nem vagyok egyedül)ez az én véleményem.Az meg a tied,hogy egyetértesz..naná,hogy nem vágod magad alatt a fát..(attól,hogy nekem és sokan másoknak nem tetszik,még nem fog változni semmi,úgy,hogy nyugodj meg..)”
 • 21. Domestic 2009. február 28. 19:24
  „Hallottad, van üres hely, ott a kíváló lehetőség, hogy te is rendőrnek állj és csak 25 év szolgálati időt kell kibírnod ebben a fínom kis nyugodt országban, ahoz, hogy élvezhesd a korkedvezményes nyugdíjat!
  Ha nem tetszik, ha nem füllik rá a fogad, akkor inkább halgass és ne sajnáld a szerencsétlen rendőrtől azt ami törvényes járandósága!!!”
 • 20. rendőrtanuló 2009. február 28. 16:51
  „Kedves Judytka!

  Keress te is olyan munkát ahol 40 évesen nyugdíjba lehet menni.Ha pedig alkalmatlan vagy ilyen munkára akkor ne irigyeld a másik nyugdíjkorhatárát,mert a rendőrőknek is meg van a maguk gondja a munkájukban!
  És gondolj bele te is meg az összes többi ember, aki a rendőrők nyugdíjazása és a nyugdíj melletti munka ellen van,hogy te vagy mindenki más nem ezt csinálná(csinálnád)?”
 • 19. hozsuzs 2009. február 28. 16:11
  „Nem mondom, létezzen a korkedvezményes nyugdíj, de ne negyven évesen. Ha nekem 65 éves koromig kell fogyatékos emberekkel dolgoznom, pedig elihetitek a munka szépségei mellett igazi energiavámpírok is vannak közöttük, akkor ők legalább 55 éves korukg dolgozzanak!”
 • 18. sziamia@mpp.hu 2009. február 28. 15:31
  „Az évet 20 fős létszámhiánnyal zárta a kapitányság - hangzott el az értekezleten

  ennek ellenére, gondolom jó pár rendőrt felküldenek csapaterőbe az ünnepekre, IGAZ???”
 • 17. Judytka 2009. február 28. 13:41
  „Az a hülye,aki rábólintott arra,hogy a rendőrök 40 évesen nyugdíjba menjenek..utána meg hülyére dolgozzák magukat a jó nyugdíj mellett.Mindet visszazavarnám dolgozni,minimum 60 éves korig!Aztán járőrözhetnének a tapasztalatlan fiatal kollégákkal,hogy megfelelően tudjanak intézkedni!!”
 • 16. Domestic 2009. február 28. 13:23
  „Node-Ejnye!
  Miért bántjátok a rendőröket?
  Már a kissebbségi honfitársaink sem kedvelik annyira őket, a saját vezetésük is hülyére fenyítgeti őket, már lassan a tűzoltókat is megfenyítik, nomeg a körzetiorvost is (mivel abból ugye jól állunk)!
  Most azt a néhány eddig irodában "szolgáló és félőt" is kizavarják az utcára, tudjátok mi lesz? Eddig csak naponta állítottak félre a 20 éves autómmal égőkészlet, meg elsősegélydobozérvényességi cetli nézegetésre...ezután meg majd minden sarkon.
  És attól, hogy egy komplett kissebbségi rendőr alegységet állítanak fel a 20 feltöltetlen helyükre, már csak karnyújtásnyira vagyunk, hogy akkor mi vár rám, meg az égőkészletemre, abba bele sem merek gondolni!”
 • 15. Fedayn 2009. február 28. 12:51
  „Lerántott egy leplet,azt,hogy elqrtuk a rendszerváltást!”
 • 14. rendőrtanuló 2009. február 28. 10:19
  „Itt az ideje, hogy a rendőrök munkáját ne csak bíráljuk!Nem az Ő hibájuk, hogy nincs rend az országban és, hogy mindenki azt tehet amit akar!Ezért csak az Ő feletteseik vonhatok felelősségre hiszen mindenféle eszközt kivesznek a rendőrők kezéből amivel rendet tarthatnának!Hol van ma egy rendőrnek tekintélye?
  Régen amikor még volt a kezükben " fegyver" akkor ilyenek nem sűrűen történtek!!!
  És nem utolsó sorban nem is mertek egy rendőrnek sem neki menni pusztán csak azért, mert mertek szólni, hogy ne a mozgássérült helyre parkoljon az aki nem is az!”
 • 13. mobile 2009. február 28. 08:21
  „Látta valaki a tegnapi híradót? Most virágzik egy védett növény. 10.000 Ft az eszmei értéke. Amerre ezek a virágok vannak, arra többször fognak járőrözni a renderőrök. Úgy látszik többet érnek, mint egy ember.....38 évesen nyugdíjba???? Szegények! Mit csinálhatnak, hogy ennyire lebetgszenek?”
 • 12. pisti60 2009. február 28. 06:26
  „Szeretném megtudni milyen egészség károsodást éri a rendőröket?
  Alig várják,hogy nyugdijba mehessenek és utánna biztonságiőrként dolgozhassanak!!
  Erre válaszoljon tisztelt rendőrkapitány!!
  A rendőröket is 60 évesen engedném nugdijba és nem itt tartana az ország !!
  Lenne nyugdij rendszer is mert ugy a a közt tisztviselők korán mehetnek nyugdijba én ezt nem engedném meg!!”
 • 11. alajos11 2009. február 28. 06:08
  „Sajókazáról (a mokka "Dugó úr") saját szemmel
  Folytatódik Dugó úr kálváriája: azé a cigányé, akinek tarka múltja (pl. megrontás, közokirat-hamisítás stb.) és jelene miatt börtönbe kell vonulnia, és akit olyan hazuságon is értek, hogyaszongya nem kap munkát szegínke, miközben, természetesen, még csak nem is regisztrálta magát, mint álláskeres?.

  Sajókaza - Az elmúlt év december 31. óta minden nap hallhatunk, olvashatunk tudósítást a sajókazai áramlopásról, a kazai ,,mélyszegénységről". A hír kapcsán nagyon sokan elmondták már véleményüket.
  Elhangzottak bölcs tanácsok, főleg olyan emberek részéről, akik nem igazán ismerik a helyi viszonyokat, nem Sajókazán tapasztalják meg a napról-napra súlyosbodó problémákat.

  A hiteles tájékoztatás érdekében szeretnénk leszögezni, hogy az újságban leírtak ellenére Sajókaza nem a világ végén, nem a világtól elzárva található, hanem Kazincbarcikától 5 km-re, közvetlenül a 26-os főút mellett. A település utcáit nem borítja sártenger, mert az utcák 85 %-a aszfalt burkolattal van ellátva. Ezt a községet még jó pár évvel ezelőtt barátságos, nyugodt, fejlődő településként ismerhették meg az idelátogatók- jelentette ki Stefán László polgármester.

  Községünk lakóinak száma jelenleg 3275 fő. Becsléseink szerint cigány kisebbséghez tartozók 1200-1300-an vannak. A munkanélküliek száma 400-500 fő. A környék gazdasági helyzetéből következően nagyon sokan nem tudnak elhelyezkedni, de sokan nem is akarnak dolgozni. A 90-es évek elején szociális földprogramot indítottunk. Ingyen kaptak földet, vetőmagot, a műveléshez gépi segítséget, de nem éltek ezzel a lehetőséggel. (Kuruc.info: ennyit a ballibek, fajvédők által olyannyira emlegetett "kimaradtak a cigányok a földosztásból" "érvről"...)

  Településünkön a 60-as években bezárt a bánya, az egykori szép bányászlakásokba a cigányság költözött be. Ezeket a lakásokat mára teljesen ,,lelakták", környékükön iszonyatos a rendetlenség. A 80-as években két utca ,,CS"- lakás épült számukra, mára ezek állapota is az említett bányászlakások sorsára jutott. Természetesen vannak településünkön olyan cigány származású emberek is, akik rendezett körülmények között élnek. (Kuruc.info: Így van, ez egyértelmű, hogy vannak, róluk vehetnének példát a deviánsok.... de ugyebár...) (Bárcsak több ilyen lenne!) Az önkormányzat lehetőségeihez mérten eddig is segítette a rászorultakat, és ezután is fog támogatást nyújtani számukra. Ilyen összetételű településen azonban nagyon sok a rászoruló, az önkormányzatnak pedig szűkösek a korlátai.

  Varga Dénes sajókazai állampolgárt mi is sajnáljuk, hogy börtönbüntetésre ítélték. De ,,Dugó" a hírekkel ellentétben nemcsak az áramlopás miatt kapta a büntetését. Az áramlopás csupán egy szelete bűnlajstromának. Ettől több, súlyosabb vétségei is vannak. A tudósítások egyike sem említi meg az egyén felelősségét. Úgy gondoljuk, hogy ő is felelős ezért, hogy ide jutott, és ezt nem szabad elhallgatni. Tudomásul kell venni, hogy jogállamban élünk, és a jogoknak és kötelességeknek mindenkire egyformán kellene vonatkozni.

  A Sajókazai Önkormányzat senki helyett nem tudja kifizetni a tartozást. Ha ezt tennénk, olyan lavinát indítanánk el, ami hamarosan csődhöz vezetne. Önkormányzatunk 2008-ban 150 millió forintot fizetett ki segélyezésre, 15 milliót lakásfenntartási támogatásra. Ennek a pénznek a nagy részét ez a réteg kapja. (Kuruc.info: Tehát, 1300 cigánnyal számoljunk. Legyen 80% az réteg amelyik kapja a segélyt, meg a lakásfenntartást. Az évente kb. 127.000/fő, és 5 fős átlag létszámmal/család az havi kb. 53.000 forint. Emellett a családi pótlék [csp] egy 3 gyermekes - tehát 5 fős - családnak 48 ezer/hó. Tehát több mint 100 ezer csak a segély, meg a csp/hó. Ebből kell lakáshitel nélkül elnie egy 5 fős családnak egy hónapig... hmmmm... Lehetséges? Jól meg lehet élni ennyi pénzből? Szerintem igencsak, és a cikkben nyilatkozó szerint is, hiszen, és itt folytatódik az eredeti cikk:) Nincs jogunk beleszólni, hogy ki, mire költi a pénzét, de tény, hogy a vízért nem fizetnek, a tűzifát, az áramot lopják, a gyerekeknek a tankönyv, az iskolai felszerelés és az ebéd ingyenes. Ez nem kevés juttatás. (Kuruc.info: Gratulálok Dugó Úr aláíróinak és a "magyar" ballib filmeseknek, sikeresen hülyét csináltak magukból.) Az adósságkezelés bevezetésének lehetőségét vizsgáljuk, de az önkormányzat anyagi eszközei nem teszik lehetővé az adósság átvállalását. A kártyás órák felszerelése sem egyszerű, hiszen a lakások tulajdonviszonyai rendezetlenek, és a szolgáltató pedig addig nem tud intézkedni, míg ott jogilag tisztázatlan állapotok vannak.

  Az önkormányzaton kívül néhány helyi és településen kívüli szervezet felkarolta ezt az ügyet. Segítséget kértek, és segítséget, támogatást kaptak. Nagy kérdés, mi lesz ezután.

  Sok a munkanélküli, nagy a szegénység. De segíteni csak azon lehet, aki maga is akarja, és ténylegesen tesz is azért, hogy holnap jobb legyen, mint ma. Hogy ez így legyen: Meg kell tanulniuk gazdálkodni, a kevés pénzt is be kell tudni osztani! Vállalják el az önkormányzat által felajánlott közmunkát, és ott ténylegesen dolgozzanak! Meg kell szüntetni az uzsorát, mert ezzel egymást zsákmányolják ki! A lakását és annak környezetét mindenkinek kötelessége rendben tartani! A gyerekét minden szülő köteles tisztán, rendszeresen óvodába, iskolába járatni! Ahhoz, hogy a holnap szebb és jobb legyen, igény kell a változtatásra, amihez szemlélet-változásra van szükség. Mindez csak az egyének tevékeny közreműködésével valósulhat meg - érvelt a képviselő-testület nevében is Stefán László polgármester.”
 • 10. 666.hu 2009. február 27. 23:43
  „MEGDÖBBENTŐ ! "Elkapták a kézigránátos támadókat" és egyebek "Tatárszentgyörgy"... Naná, hogy nem romák..a Bogdán-férgek mi ? Talpnyaló zsaruk, és te, segg-hülye Draskovics ( még a képed is egy sunyi-férget tükröz...) akkor mik ? "Barna-bőrű tahók"... ez így nem rasszista ? Milyen jó lehet a roma-bűnözőknek... gyere, menjünk kicsit behajtani/robbantgatni/lelövöldözni, " a hülye magyarok, úgyis 2-3 hónapig "MAGUKRA FOGJÁK", aztán meg ELKUSSOLJÁK nekünk, ha mégis kiderül, hogy MI voltunk...!!!!! ) ez már olyan vérlázító, -felháborító, hogy ne csodálkozz Feri, ha már a birka-magyaroknak is furcsa dolgok járnak a fejébe.... Nem tudnátok már végre az anti-rasszista agyatokkal anyátokhoz/ba visszamenni ??????????? MÁR MI MONDJUK, MAGYAROK, hogy itt magyar-rasszizmus van, amit pár vörös tolvaj-hülye-gyerek "kormánynak nevezett" hobbiként űz. Zsaruk KELLENEK, legyenek megfizetve, DE CSAPJON IS ODA a pajtika, ha kell !!!! (mielőtt a hülyék félre-értelmezik, NEM a tolvajok elleni tüntetések résztvevőire gondolok !!!!)”
 • 9. Hunicum 2009. február 27. 21:35
  „1. A rendőrség bizalmát vissza kell szerezni!
  2. Jól kiképzett testület kell! ( Egy kisebb létszámú, de ütőképesebb szerv hatékonyabb.)
  3. Szigorítani kell a büntetéseket!
  4. Függetlené kell tenni a politikátóll a rendőrséget!

  Aztán kész a csoda!”
 • 8. nocomment41 2009. február 27. 20:37
  „2. Felelos ministériumot Buda-Pesten. Távozzon Draskovits.”
 • 7. m3gtr 2009. február 27. 20:18
  „MSZP-S SZÁL A COZMA-GYILKOSSÁGBAN

  A zalaegerszegi MSZP tagja volt a veszprémi késelés ötödik gyanúsítottja, B. Csaba. A párt zalaegerszegi elnöke, Tarr Ervin megerősítette ezt az információt. A 47 éves férfi lapértesülések szerint korábban már volt büntetve, csalásért és kerítésért. Az utóbbi időben védelmi pénzszedéssel is foglakozott. A férfit a térfigyelő kamerák és a tanúvallomások alapján tíz nappal a gyilkosság után, február 18-án fogták el a rendőrök Zalaegerszegen.

  Mint ismeretes a gyanú szerint a veszprémi Patrióta bárban február 8-án hajnalban a védelmi pénzekből és prostitúcióból élő enyingi cigánymaffia egyik vezetője, Raffael Sándor leszúrta a MKB Veszprém román válogatott kézilabdását Marian Cozmát, aki belehalt sérüléseibe. A verekedésben a sporttársa segítségére siető Ivan Pesic kapus, a horvát válogatott tagja életveszélyes sérülést szenvedett, míg Zarko Sesum szerb válogatott súlyos szem- és arcsérülésekkel került kórházba. Az ügyben öt gyanúsított van előzetes letartóztatásban.

  Magyar Hírlap Online”
 • 6. blaze 2009. február 27. 20:14
  „Én is ismerek jó pár ilyen "súlyos egészségkárosodott kollégát" aki harmincegynéhány évesen nyugdíjba vonult. Persze, ha megtehetik... Na és akkor még sajnálni is kellene őket? Szegények... Szégyen ami ebben az országban folyik.”
 • 5. 1899 2009. február 27. 20:00
  „Március 15,és a többi nemzeti ünnep kapcsán már rég el kellett volna felejteni,hogy mindenki menjen Budapestre egy ´giga´ tüntetésre.Ehelyett minden városba tüntetést kellett volna bejelenteni,hogy lekösse a rendőröket,ne tudják Pestre vezényelni őket.Na és persze létszám is kell,nem 2-3000 ember!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét gyengül a forint

A forint a péntek délelőtti erősödést követően délutánra jelentősen gyengült. Az európai deviza… Tovább olvasom