Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

A banki hitelek károsultjai számára régiós iroda nyílt

Tatabányán megnyílt a Banki Hitel Károsultak Egyesületének Nyugat-Dunántúli Régiós Irodája.

A Banki Hitel Károsultak Egyesülete 2004. februárjában társadalmi szervezetként kezdte meg működését. Az Egyesület munkáját hitelügyekben jártas szakemberek, gyakorló és kezdő jogászok segítik, akik fontosnak érzik a hitelfelvétel kapcsán az állampolgárok érdekeinek képviseletét, és szükség esetén védelmét.

Az Egyesület a nagy érdeklődésre való tekintettel nyitotta meg 2009. 02. 16-án Nyugat-Dunántúli Régió irodáját.

A tájékoztatás illetve a tájékozottság hiánya sokszor vezet eladósodáshoz a nem megfelelő hitelkonstrukció kiválasztása révén. Az ügyfél sok esetben szakmai ismeretek híján nem megfelelően méri fel anyagi helyzetét, nem érti meg a bank által kibocsátott leírásokat az egyes pénzügyi tranzakciókról. Így olyan kötelezettségeket vállal magára, amit utóbb nem tud teljesíteni. Ez a pénzintézetek számára sem kedvező. Egyesületünk emiatt a megelőzést rendkívül fontosnak tartja. A bankok leendő potenciális ügyfelei részére tapasztalatunkkal segítséget nyújtunk, hogy a számos piaci ajánlat közül a legelőnyösebb konstrukció kerüljön kiválasztásra.

Az adósságrendezés szintén egy bonyolult, szakmai felkészültséget igénylő feladat, amit sok ügyfelünk önerőből nem képes megoldani. Ebben is megpróbálunk segítséget nyújtani hitelkiváltások intézésével, a megfelelő pénzintézet előnyös konstrukcióinak felkutatásával. E téren is egyre több jól működő szakmai kapcsolatot sikerült kialakítanunk.


Az egyesület profilja

Fő célunk a bejelentett panasz okainak feltárása, és mindkét fél számára való megnyugtató rendezése.

A későbbi viták megelőzésére – kérésükre - tájékoztatjuk ügyfeleinket kötelezettségeikről és az utóbb esetleg felmerülő hátrányokról is. Célunk, hogy ügyfeleink előre ismert és tudomásul vett feltételekkel, a legkedvezőbb megoldást megtalálva kössenek szerződést a bankokkal.
Jogi segítséget kívánunk nyújtani mindazon emberek részére, akik valamely pénzintézettel szemben ténylegesen hátrányt szenvedtek.

Egyesületünk munkatársai egyedi jogvitákban jogi képviseletet nyújtanak.

Nagy mértékű adósság esetén adósságrendezésre teszünk kísérletet. Mivel Egyesületünk anyagi tőkével nem rendelkezik, ezekben, az esetekben a megfelelő hitelt átvállalni kész hitelintézet felkutatását, a kapcsolat létrehozását és a tranzakció figyelemmel kísérést vállaljuk.
Banki hitellel megvásárolni kívánt ingatlan esetén piackutatást, a legjobb ajánlat megkeresését, adás-vételi szerződés megírását, ellenjegyzését kínáljuk az Egyesület felügyeletével.

A Nyugat-Dunántúli Régió iroda elérhetősége:
Cím: 2800. Tatabánya, Fő tér 4. 3/327.

Ügyfélfogadás: H - P.: 8-16 óráig előzetesen telefon történő időpont egyeztetés lapján.

Tel: 0634/517- 175 és 0620/959- 95- 48
E-mail cím: hitelkarosultaknydregio@index.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jönnek a pöttyös bankjegyek

Az év végén bevonandó 200 forintos bankjegy kivételével valamennyi címlet megújul. Tovább olvasom