Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

883,6 milliót kampányolt el a kormánypárt

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt együttesen 883,6 millió forintot fordított, ebből 597 millió forint volt az állami támogatás.
A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt 883,6 millió forintot költött az országgyűlési képviselők áprilisi választására, ebből 286,6 millió forint származott hitelből és adományokból - derül ki a Hivatalos Értesítő május végi számából.

A Fidesz és a KDNP a parlamenti választásra fordított állami és más pénzeszközök, anyagi támogatások összegéről, forrásáról és felhasználásáról szóló beszámolójában az olvasható: a jelölőszervezetek 199 jelöltet állítottak, ebből 106 jelölt egyénileg számolt el a részükre külön kiutalt fejenként egymillió forintos támogatással.

A beszámoló szerint az országgyűlési képviselők választására a két párt együttesen 883,6 millió forintot fordított, ebből 597 millió forint volt az állami támogatás. A pártok emellett 86,6 millió forint választási célra kapott adományt és 200 millió forint hitelt használtak fel a kampányban.

A pénzből összesen több mint 832 millió forintot fordítottak anyagjellegű ráfordításra, 51,2 millió forintot pedig személyi jellegű ráfordításokra.

A 2014-es választáson indult minden jelöltnek és jelölőszervezetnek legkésőbb június 5-ig kellett a közlönyben nyilvánosságra hozni a választásra fordított állami és más pénzeszközök, anyagi támogatások összegét, forrását és felhasználásának módját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízbe fulladt a Balatongyörökről eltűnt osztrák férfi

A férfi holtteste mellett ott volt a kutyája, a fehér uszkár őrizte gazdáját. Tovább olvasom