Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

32 perc után ért ki a mentő a zebrán haldokló fiúhoz

A fiút a zebrán gázolta el egy autó. A szemtanúk stabil oldalfekvésbe tették, majd a szakadó esőben várták a mentőt. 32 percig. Másnap a kórházban meghalt.
A 22 éves fiút december elsején Szolnokon gázolta el egy autó.

– Aznap reggel elaludt, és én vittem be a munkába. Esős idő volt. Háromnegyed hat körül tettem ki. Lézervágógép-kezelőként dolgozott – elevenítette fel Szabó László, a fiú édesapja a Borsnak.

– A munkahelyemre mentem, fél óra sem telhetett el, és csörgött a telefonom. Lackó főnöke volt, azt mondta, hogy a fiamat elütötték a zebrán. Kollégái is ott voltak, egyikük szaladt be a portára értesíteni a mentőket. Az egyik szemtanú szerint a gázolás után Lackó még felült, aztán eszméletlenül eldőlt.

Várták a mentőt, felemelni nem akarták egy lehetséges gerincsérülés miatt. Stabil oldalfekvésbe tették. Azt mondták, hogy 15 percig önállóan lélegzett. A mentő 32 perc után érkezett ki. A fiam addig ott feküdt az út közepén a szakadó esőben – mondta el a Borsnak Szabó László.

– Engem nem érdekel a pénz vagy a kártérítés. Azért akarom elmesélni ezeket a nyilvánosság előtt, mert nem tudom felfogni, hogy a 21. században előfordulhat az, hogy egy súlyos sérült emberhez fél óra alatt ér ki a mentő egy városban. Itt nagyon komoly bajok vannak – szögezte le László.

A Bors munkatársai lemérték: a helyszín és a mentőállomás közötti távolság személyautóval 9 perc alatt kényelmesen megtehető. Hogy elég-e a mentő? Szakszerű, pontos és jól szervezett a mentésirányítás? Mindenki döntse el maga.

Mentőszolgálat: nem hibáztak a mentőkA mentők szabályosan jártak el, a riasztások azonnal megtörténtek, hiba, mulasztás nem történt a közelmúltbeli szolnoki eseteknél - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-vel szerdán.

Győrfi Pál közleményében hangsúlyozta: egymás után három súlyos gázolás történt egyetlen útvonalon, Szolnok belvárosában december 1-jén hajnalban. A mentőket 5 óra 50 perckor riasztották a Tószegi úti gázoláshoz. Az esetkocsi azonnal indult a helyszínre, a Nagy Imre körúthoz érve azonban leállították őket egy újabb gázoláshoz, ahol egy súlyos sérült ellátását kezdték meg.

Rögtön visszajeleztek rádión a központjuknak, ahonnan egy percen belül riasztottak egy másik mentőegységet a Tószegi úti címre. Ez a második mentőegység is azonnal kivonult, de útközben, a Hetényi Géza Kórház előtt őket is leintették egy újabb gázoláshoz, ahol egy fiatal nő újraélesztési kísérletét kezdték meg - tudatta Győrfi Pál.

Hozzátette: ekkor riasztottak egy harmadik mentőegységet, amely végül az első gázolás sérültjét látta el és vitte kórházba, ahol később a fiatalember súlyos sérüléseibe belehalt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fideszes képviselők is tiltakoznak az útdíj ellen

A budaörsi képviselőtestület egyhangúlag tiltakozik az autópályadíj kiterjesztése ellen. A… Tovább olvasom