Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

31 baleset, három halott az elmúlt 24 órában

Hárman haltak meg közlekedési balesetben és összesen 31 közúti közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában a rendőrség vasárnap reggeli tájékoztatása szerint.
 A balesetek közül 10 súlyos, 18 pedig könnyű sérüléssel járt. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) arra hívja fel a figyelmet, hogy a kései világosodás és a korábbi sötétedés miatt nagyobb figyelmet kell fordítani a gépjárművek megfelelő kivilágítására, továbbá a gyalogosok és kerékpárosok esetében a láthatóság fokozására.

A rendőrség azt is javasolja az autósoknak, hogy az állandósuló alacsony éjszakai és hajnali hőmérséklet miatt téli gumit használjanak. A hétvégén számos helyen folynak közúti munkálatok szerte az országban, az autósoknak figyelniük kell az erre felhívó táblákat, jelzéseket. Az M0-ás régi szakaszán folyamatosan építik a harmadik sávot, ott terelésekre és sebességkorlátozásra kell számítani egyebek közt az M0-M7 csomópontnál. Hasonló korlátozások vannak érvényben a hétvégén az M3-as és az M5-ös autópályán is.

A hétvégi határforgalomban elsősorban a záhonyi közúti határátkelőhelyen várható nagyobb mértékű, 60-120 perces várakozás a személyforgalomban, mindkét irányban.

Fotónk illusztráció!

Olvasóink írták

 • 9. Mankapunka 2010. október 17. 21:06
  „Mint mondtam már,a Nesquik nyuszi volt a hobás,senki más az ég-világ adta.

  Ma kihűltem pár nő parkolási módszerén. PÁV-on ezért bukta járna.”
 • 8. syncreon 2010. október 17. 19:08
  „#7
  Jogos... :)))”
 • 7. Infamous 2010. október 17. 18:47
  „meg kéne tanulni vezetni... akinek meg nem megy járjon gyalog, busszal vagy vonattal”
 • 6. RickCartman 2010. október 17. 17:44
  „a nagy hőség miatt sok a baleset, a hirtelen lehűlés miatt sok a baleset, az eső miatt sok a baleset, a korai sötét miatt sok a baleset, a havazás miatt sok a baleset, vagyis a tavasz, a nyár, az ősz, és a tél miatt sok a baleset...még véletlenül sem a közlekedők a hibásak, nehogymár...”
 • 5. csaje 2010. október 17. 15:49
  „Egy ekkora országban nem is olyan sok ez”
 • 4. Tonxy 2010. október 17. 15:32
  „2: sokszor a vezetők a hibásak de az útjavitó cégek is felelősek. Kirakják a 30-as táblát meg az útjavítás táblát, és napokig hetekig nem történik semmi, persze hogy az autós gyorsabban megy mint szabad mert nem látja okát annak amiért kinn vannak a táblák. Rakják ki és legyen látványa hogy tényleg dolgoznak és amikor végeztek szedjék be a táblákat nem kell kinn felejteni őket. Ez lenne az első. A második szerintem olyan emberek rakják ki a táblákat akiknek nincs fogalmuk a kreszről. Kiteszik a 30-as táblát lakó pihenő övezetben mert javítják az utat, itt ugye 20-al lehetne csak közlekedni akkor minek a 30-as tábla, kiteszik kereszteződés elé mert a kereszteződés után 30-40m-rel javítják az utat, láttam olyant Sopronban hogy a feloldó tábla volt az útfelbontás első karójára rárakva és onnantól még 100m keresztül egy sávban lehetett csak haladni.
  Ilyenek után az emberek nagyrésze már nagy ívben tesz rá hogy mit mutat a tábla amikor naponta több helyen látja hogy értelmetlen táblákkal van tele az utak széle.”
 • 3. meteor* 2010. október 17. 14:56
  „es en meg azt hittem, hogy ezek nem tudnak itt vezetni. Erre amint latom, magyarorszag sem kulonb.”
 • 2. duc_de_Orbieu 2010. október 17. 14:13
  „#1Akela4:Ez addig nem is fog változni míg drákói büntetésekkel nem honorálják a legkisebb közlekedési kihágást, mert a magyar csak a tiltásokból és a súlyos büntetésekből ért...”
 • 1. akela4 2010. október 17. 13:18
  „A közlekedési morál magyarországon szerintem már nem tudna rosszabb lenni.
  Az utakon a káosz és a szabálytalanság uralkodik közlekedők és útfenntartók részéről is!
  Meg tudná valaki ésszerűen indokolni, miért kellett felmarni Jánossomorjától Mosonmagyaróvárig az utat eltüntetve a sötétben némi támpontot adó szegélyvonalat is?
  Ha az új réteg felhúzása előtt tették volna 1 nappal, egy szavam se lenne, de ez már több mint 1 hónapja történt és ahogy ismerjük az útfenntartó és építő tevékenységet, az idén már nem is várható a felújítás!
  Helyenként sikerült olyan barázdákat is húzni az amúgy sem jó minőségű úton, hogy ezzel ők teremtettek plusz baleseti veszélyt, mert nemcsak a kerékpárosoknak, de a motorkerékpárral közlekedőknek még száraz útviszonyok mellett is nehéz a közlekedés!
  Az elsőbbséget pedig csak akkor adják meg, ha rendőr van látókörön belül!
  A balesetek még elszomorítóbb képet nyújtanának, ha nem lenne a rutinosabb vezetőnk köszönhatően elkerűlve a baleset!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövér László Székelyföldön járt

Kövér László, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnöke, az Országgyűlés… Tovább olvasom