Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Európába jön a Nissan Leaf

Miközben világszerte komoly érdeklődés van az első, nagy sorozatban gyártott, elérhető áron kínált károsanyag-kibocsátás mentes autó iránt, a Nissan International SA lehetővé tette a Nissan LEAF-re előrendelések felvételét Portugáliában és az Ír Köztársaságban.

A Nissan elektromos járművek szempontjából vezetőnek tekintett további piacán, az Egyesült Királyságban szintén megerősítették, hogy szeptember 1-jével megkezdik az előrendelések felvételét. A rendelési folyamat az első lépés ahhoz, hogy fel lehessen kerülni az úttörő Nissan LEAF vevőlistájára, és a portugál, ír és brit vevők lehetnek azok, akik Európában elsőként kapják meg autójukat a jövő év elején. Portugáliában januárban, Írországban februárban, az Egyesült Királyságban márciusban kezdődik meg a Nissan LEAF átadása a vevők részére.

– A bejelentés egy lépéssel közelebb hozza a károsanyag-mentes autózás realitását Európában – mondta Simon Thomas, a Nissan International SA értékesítésért és marketingért felelős vezető alelnöke. – A Nissan LEAF vonzereje több szinten is megnyilvánul: a károsanyag-kibocsátástól teljesen mentes elektromos autó, ennek minden pénzügyi és környezetvédelmi előnyével, de egyben a mindennapi gyakorlatban jól kihasználható, családi méretű kocsi, amelynek élvezetes a vezetése. Ez nagyon ütőképes kombináció, és a Nissan LEAF már most jelentős érdeklődést kelt a leendő vevők körében.

Európába jön a Nissan Leaf.

Március óta Európában 12.000 érdeklődő iratkozott fel a Nissan LEAF bevezetésével kapcsolatban rendszeresen megújuló információkat közlő honlapra, az USA-ban és Japánban pedig az online foglalások áprilisban történt megkezdése óta 23.000 darabra adtak le előrendelést.
 
A Nissan LEAF ára, az akkumulátorokkal együtt, az egyes kormányok által adott ösztönzőket is beleértve, Portugáliában 30.250, Írországban 29.995 euró, az Egyesült Királyságban pedig 23.990 font. Ez azt jelenti, hogy a korszerű technika ellenére a Nissan LEAF megvásárlása nem drágább, fenntartása viszont kifejezetten olcsóbb, mint egy hagyományos ferdehátú családi autóé. Az üzemeltetési költségek várható mértéke nem éri el  Portugáliában az 1,05 eurót, az Egyesült Királyságban pedig az 1,59 fontot 100 kilométerenként.

A Nissan LEAF felszereltsége többek között tartalmazza a légkondicionálót, a műholdas navigációt és a tolatást segítő kamerát. Új „okostelefonos" kapcsolódó rendszere lehetővé teszi az utastér mobiltelefonról távirányított fűtését vagy hűtését.

Az autó AC villanymotorjának teljesítménye 80 kW, nyomatéka 280 Nm, ami 140 km/h-nál nagyobb sebesség elérését teszi lehetővé. Az elektromos motor számára 90 kW-ot meghaladó teljesítményű laminált lítium-ion akkumulátor szolgáltatja az energiát.

Teljes feltöltéssel az autó 160 km-t tud megtenni, ami a legtöbb vevő napi vezetési távolság-igényének megfelel. A világméretű felmérés szerint a világ lakosságának átlagos napi autózási távolsága nem éri el a 100 km-t, sőt, Japánban és az Egyesült Királyságban a lakosság 80 százaléka 50 km-nél is kevesebbet autózik naponta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terhesen is vezessen becsatolt övvel!

A vezetőülésen helyet foglaló bábu hasának nyomásnövekedés fele se volt annak a hirtelen nyomáskiugrásnak, mely biztonsági öv nélkül hatott rá. Tovább olvasom