Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Citroën Pluriel: a többcélú autó

A legutóbbi Frankfurti Autószalonon tartották világpremierjét a Citroën Pluriel elnevezésű koncepció-autójának. Az autózást újragondoló járművel nemrég gazdagodott a Citroën modellpalettája. Az ötletes konstrukció most Magyarországon is megjelent.
A Citroën kutatóinak és innovációs munkájának köszönhetően a Pluriellel egy olyan autó koncepciója született meg, ami egy egyedülálló négykerekűt eredményezett a hagyományos autók között. Külső és belső kiképzésének köszönhetően könnyen átalakítható, sokoldalú felhasználást tesz lehetővé .

Középső tartóoszlop nélküli felépítése, elmozdítható hosszanti ívei, eltüntethető teteje és dupla padlózata lehetővé teszi, hogy a jármű egy mozdulattal egyterűvé, kabrióvá vagy spider pick-up-pá váljon. Ezenfelül a belső tér szükség szerint tovább növelhető az átalakítható első ülésnek köszönhetően.

A Pluriel minden változata különlegesen kidolgozott stílust tükröz. A két nyitott koncepció mutatja meg az autó igazi személyiségét, bizonyítja a szabadság lehetőségét és az életörömöt. A Pluriel sokoldalú, praktikus és alkalmazkodó. Külső-belső átalakíthatósága praktikus, variálható használatot tesz lehetővé: a tulajdonos lehetőségei és igényei szerint egyik szerepből a másikba válthat, pillanatok alatt, bonyolult manőverek nélkül.

Ha a vászontető behúzott állapotban van, a Pluriel kompakt egyterűként használható, majd egy gombnyomással eltűnik a vászontető és az elektromosan  vezérelt ablakok, s az egyterű kabrióvá alakul. A napfénytető egy különleges szerkezet segítségével a csomagtartó padlólemeze alá rejthető. A két hosszanti tartóív láthatóan a helyén marad, vigyázva arra, hogy a látásteret ne csökkentse. Szükség szerint az ívek egy mozdulattal eltávolíthatóak, ekkor az autó Spider pick-up formát ölt.

Lényeges újdonság, hogy a tetőnek a fenéklemez alá süllyesztésével újabb teret nyerhetünk a csomagok számára. A hátsó üléspad elrejthető a padlózatban, így a csomagtér a szükséges méretre növelhető. Ezenkívül szükség szerint 2-4 utas számára alakítható ki az ülés. Praktikus megoldás, hogy a csomagtartó fedele lefelé nyílik, ami megkönnyíti a nagyobb, termetes csomagok berakodását, illetve szállítását.


A Pluriel célja, hogy egyszerre nyújtsa az egyterű kényelmét, a kabrió szabadságát és dinamizmusát, s a pick-up alakíthatóságát és praktikumát. A modell egyben választ ad arra is, mivé válhat az autó a műszaki, formai és tartalmi fejlődéssel, és hogyan adhat választ egyszerre több, teljesen eltérő igényre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tuti tippek - autós nyaraláshoz

Mire érdemes odafigyelni, ha autóval indulunk nyaralni külföldre? Szinte csupa olyan dologra,… Tovább olvasom