Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

A Suzuki szakít, ha a Volkswagen nem adja át az ígért technológiákat

A Suzuki Motor Corp. írásban értesítette a Volkswagen autógyárat, hogy a 2009-ben megkötött együttműködési szerződést megszegve az nem bocsátotta rendelkezésére az ígért technológiákat.
A Suzuki Motor Corp. írásban értesítette a Volkswagen autógyárat, hogy a 2009-ben megkötött együttműködési szerződést megszegve az nem bocsátotta rendelkezésére az ígért technológiákat - közölte pénteken a Suzuki Tokióban.

A Suzuki "néhány héten" belül választ vár a Volkswagentől annak tudatában is, hogy az együttműködés felbontására szeptemberben tett kezdeményezésére partnere nem mutatott hajlandóságot a beleegyezésre.

Szuzuki Oszamu (Osamu Suzuki) a Suzuki elnöke pénteki közleményében hangsúlyozta, hogy "a részvényesi együttműködés célja a Volkswagen technológiája átvételének megkönnyítése volt. Csalódottan kell megállapítanom, hogy mind a mai napig nem kaptuk meg amit ígértek." Az elnök rámutatott, hogy a Volkswagennek vissza kell adnia a birtokában lévő Suzuki részvényeket, amennyiben nem biztosít hozzáférést a Suzukinak technológiájához.

"Nem befektetésre adtuk át részvényeinket a Volkswagennek, hanem részvénycserével pecsételtük meg együttműködési szándékunkat" - mondta Harajama Jaszuhito (Yasuhito Harayama) a Suzuki alelnöke, vezérigazgató sajtókonferencián Tokióban. "Az együttműködés fő célja olyan környezetvédelmi know-how, mint a hibrid hajtáslánc technológiákhoz való hozzáférés volt. Mivel erre nem került sor, vissza akarjuk kapni részvényeinket."

A 2009-es részvénycserés együttműködési szerződés keretében a Volkswagen 19,9 százalékos Suzuki részesedésre tett szert.

A Volkswagen AG szóvivője pénteken a Dow Jones Newswires megkeresésére visszautasította a Suzuki vádjait, hogy nem tett volna eleget a szerződésben foglaltaknak, mondván, "a Volkswagen mindig betartja a szerződéseit".

"A Volkswagen kezdettől fogva mindent megtett a sikeres együttműködés érdekében" - közölte a Volkswagen szóvivője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokba kerülhet télen a nyári gumi

Romániában közel 300 ezer forintra, Ausztriában ennek többszörösére is bírságolhatják azt az autóst, aki havas úton nyári gumikkal balesetet vagy fennakadást(!) okoz. Tovább olvasom