Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 14°C | 25°C Még több cikk.

A Ford csatlakozik a brit kormány zöld flottájához

A Ford zéró emissziójú, akkumulátoros, elektromos hajtású Focus prototípusai egy új, alacsony széndioxid-kibocsátású kísérleti autóflottában állnak szolgálatba, amit London főpolgármestere is üdvözölt.

A program illeszkedik a Ford az irányú törekvésébe, hogy minél jobban kiaknázhassa az elektromos hajtású autók és haszonjárművek terén rejlő lehetőségeket.

A Scottish and Southern Energy vállalat támogatásával egy Ford Focus BEV modellekből álló autópark áll forgalomba; a járműveket az elektromos művek személyzete és több tesztpilóta vezeti a middlesexi Hillingdonban.

A Ford, a Scottish and Southern Energy és a Strathclyde Egyetem által alkotott konzorcium 2010 elejétől üzemelteti a prototípusokat és a feltöltésükhöz szükséges infrastruktúrát Hillingdonban és a város környékén. A Ford Európa külön arra a célra fejlesztette ki a Focus BEV modellt, hogy az autó részt vehessen e projektben, s így tesztelhető legyen, hogy technológiája alkalmazható-e a Ford később bevezetendő európai személyautó-palettájának modelljein.

Elektromos hajtású Ford Focus prototípus
Elektromos hajtású Ford Focus prototípus

Az új BEV bemutató autópark létrehozásában a brit kormány Technológiai Stratégiai Bizottsága (TSB) által bevont közpénzeknek is szerepe volt. A Bizottság népszerűsíti azokat az innovatív, vezető ipari technológiákat, amelyek segítenek a széndioxid-kibocsátás csökkentésében, illetve az ország szállítási rendszerének előnyére válhatnak.

Joe Greenwell, a Ford Nagy-Britannia elnöke szerint ˝az akkumulátoros, elektromos hajtású járművek fontos lépést jelentenek a Ford azon törekvéseiben, hogy még hatékonyabb és fenntarthatóbb megoldásokat találjunk a mobilitás megőrzésére.˝

London főpolgármestere, Boris Johnson így nyilatkozott: ˝Izgalmas dolog, hogy a Ford és a Scottish and Southern Energy közpénzeket nyert el arra a célra, hogy innovatív elektromos járművekkel népesítse be a főváros utcáit. Szeretném, ha London lenne Európa elektromosautó-fővárosa; e kísérletek értékes információkkal szolgálnak majd számunkra arról, mire is van szükség ahhoz, hogy ezek az autók a napi használatban is beváljanak.˝

A Ford Európa elektromos hajtású Focus prototípusainak megjelenése szerves részét képezi annak a fejlesztő munkának, amit a Ford akkor vállalt fel, amikor az idei Genfi Autószalonon először mutatta be a Ford Turneo BEV tanulmányautót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maximális vezetési élmény, alacsony fogyasztás

Az új V6 HDi 240 FAP motor megérkezésével a Citroën C5 és C6 modellek hathatós fejlesztéseket… Tovább olvasom