Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

1007: a Peugeot új kisautója

A Peugeot stílusteremtő, kompakt, tágas, világos, variálható új modelljét 1007-ben kezdik forgalmazni.

Az autózás állandó változásban van, s az autógyártók folyamatos törekvése, hogy előre jelezzék a lehetséges ügyfelek elvárásait. Ehhez rendszeresen elemezniük kell a fejlődési áramlatokat, és leszűrni azokat a főbb irányvonalakat, amelyek új járműkoncepciók kialakításához vezethetnek. A 1007 konkrét példáját nyújtja ennek az eljárásnak. A piacok mozgásának megfigyelése azt mutatja, hogy a kisautók kategóriája (B szegmens) több mint 72 százalékkal nőtt 1983 és 2003 között. Ez a szegmens ma az európai piac több mint 35 százalékát képviseli, és az elkövetkező tíz évben várható további 17 százalékos növekedéssel dinamikusabban fejlődésik majd, mint a piac többi része.
A Peugeot elképzelt egy eredeti kialakítású tanulmányautót, amelyet Sésame néven mutatott be a 2002-es Párizsi Autószalonon. A közönség körében végzett tesztek eredményei messzemenően igazolták a közönség érdeklődését és igényét egy ilyen típusú autóra. 
Az elektromos tolóajtóval ellátott, új koncepcióra épülő modell, amely kibővítette a már meglévő, klasszikus kínálatot, méltónak tűnt ahhoz, hogy elsőként viselje, és ezzel útjára indítsa a márka új modelljeit jelölő, négyjegyű számozást, közepében kettős nullával.

Mérete alapján (3,73 m) a Sésame egyértelműen a kínálat legelső modellcsaládjába, míg a kereskedelmi bevezetésig meghatározott idő alapján a "7"-esek nemzedékéhez tartozik.

És ezzel megszületett az 1007!

Az 1007 valóban új járműkoncepciót testesít meg, amely rendkívül felhasználóbarát jellegénél fogva minden eddiginél nagyobb mértékben megkönnyíti a vezetést. Az 1007-tel a Peugeot tovább követi kitűzött célját, tökéletes összhangban a márka jelmondatával: Vezetni mindig élvezet - a vezetési öröm és az egyszerűbb felhasználás kombinálásával.

Ez a stílusteremtő, kompakt, tágas, világos, variálható autó, amely városban rendkívül praktikus, országúton pedig igazi Peugeot-ként viselkedik, már a holnap autóját testesíti meg. Az 1-es padlólemezen összeszerelt 1007-ből évente 130.000 példány készül majd a PSA Peugeot Citroën csoport Poissy-ban működő gyártóművében. A beruházás összköltsége eléri az 560 millió eurót.
Az 1007-et 2005 első negyedévében kezdik el forgalmazni Franciaországban, és még az első negyedév során egész Európában bevezetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas visszahívás a Volvónál

A svéd Volvo autógyár fennállásának legnagyobb visszahívási akcióját mérlegeli motorhiba miatt. Tovább olvasom