Zöld

2015.10.29. 13:04

Az igazmondó tornász

Közleményt kaptunk a megyei kormányhivataltól, amely már a zöld hatósági feladatokat is ellátja, hogy hatásvizsgálatot folytat „Győri kajak-kenu pálya létesítése” témában. Először csak néztünk, hogy talán egy nyári levél tévedt el és ért ide az irodánkban néhány hónapos csúszással, de nem, a levél keltezése október végi. És igen, az eljárás témája a Püspökerdő 35 hektáros részének kiirtásával tervezett kajak-kenu pálya létesítése...

 

Most akkor mi van??? Idáig annyit sikerült megtudnunk, hogy a beruházó képviseletében eljáró tervezők a még júliusban megindult hatósági eljáráshoz előírt hiánypótlásokat teljesítették és kérték az eljárás folytatását. Meg azt is, hogy mikor az egyik tervező cég képviselője meglátogatta a győri főépítészt és kérte, hogy zárják le a vállalkozási szerződést, mert olvasta az újságban Borkai polgármester nyilatkozatát, hogy nem lesz kajak-kenu pálya a Püspökerdőben, Révi főépítész annyit válaszolt, hogy nem addig az, szó sincs a tervezési folyamtok lezárásáról, minden folytatódik tovább a maga medrében….

 

És akkor most az van, hogy a tiltakozásunk is folytatódik! 

 

A témában közmeghallgatás 2015. december 7-én 10 órakor a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály ügyfélszolgálati tárgyalójában (Győr, Árpád u. 28-32.), a megyei kormányhivatal közleménye benne a háttéranyagokra mutató linkkel itt:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!