webfejlesztő szemmel

2012.03.07. 12:51

Facebook: A weboldal nem elérhető!

Órákig elérhetetlen volt a világ legnagyobb közösség portálja, a Facebook szerda reggel. Korábban pont arról írtunk, hogy vajon megéri-e vállalkozásoknak csak a Facebook-ra hagyatkozni, mellőzve a saját weboldalt.

Az index.hu az elsők között számolt be arról, hogy a Facebook elérhetetlenné vált a világ nagy részén. Egyelőre nincs hivatalos magyarázat a történtekre.

Egyesek szerint ez már a napkitörések következménye, mely mára már nem scifi, hanem a valóság.

Előzetes tájékoztatás nélkül több, mint 2 órára leállt a Facebook Magyarországon

Korábbi írásunkban épp azt fejtegettük, hogy vajon mennyire biztonságos egy cégnek csak és kizárólag Facebook oldalt létrehozni, akár takarékossági okokból.

A történtek fényében bátran kijelenthető, hogy míg kisebb cégek megengedhetik maguknak azt a "luxust", hogy kizárólag a legnagyobb közösségi portálra alapozzák webes megjelenésüket, az Interneten hosszú távú hasznot remélő vállalkozások számára továbbra sem javasolt mindez.

Bár a tárhely-szolgáltató cégeknél is következhet be üzemzavar, mely leállást eredményez, még mindig nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat olyan szerződés birtokában, ahol a szolgáltató fizettség ellenében webtárhelyet biztosít, kiszolgálja a weboldalt.

A napokban jelentette be a Facebook, hogy kötelező lesz az ún. Timeline-ra átállnia a Facebook oldalak tulajdonosainak. Nincs mit tenni. Ezzel egyidőben az egyedi nyitóoldalak használata is megszűnik. Ha csak nem fizet érte az oldal tulajdonosa...

De vajon mi történne, ha az oldal üzemeltetést úgy egyáltalán fizetőssé tenné a Facebook? Megtehetné. Ez esetben is van jogunk elállni, törlik majd az oldalt.

No de érdemes-e erre építeni egy online projektet, weboldalt, vállalkozást?

 

Fekete Attila
Web-fejlesztő mérnök
Feki Webstudio

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!