Gazdaság

2022.04.20. 16:05

Tovább növelnék a foglalkoztatottságot Győr-Moson-Sopron megyében - fotók

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása elősegítő projektet mutattak be szerdán Győrben. A megyében 3 milliárd 64 millió forint fordítható támogatásra.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő-fejlesztésen keresztül történő támogatásáról elnevezésű kiemelt projekt sajtótájékoztatóját tartották szerdán a megyei kormányhivatal épületében. A projekt célja a munkahelyi képzések megvalósításának segítése. Emellett a támogatás keretösszege lehetőséget biztosít  arra is, hogy a bérköltségek támogatásával növekedjen a termelékenység és a  vállalkozások versenyképessége is. Az előadások előtt sajtótájékoztatót tartottak, amelyen a foglalkoztatás volt a téma.

Ezen Zöld Nagy Viktória, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára rámutatott: a járvány lecsengésével gyorsan magához tért a hazai munkaerőpiac. A 3,9 százalékos munkanélküliségi mutató, a szinte 77 százalékos foglalkoztatási ráta kifejezetten jó, jegyezte meg a helyettes államtitkár. Azonban hozzátette, hogy a hazai munkaerőpiac belső szerkezetét nézve már látunk átrendeződéseket a Covid megjelenése előtti időszakhoz képest: egyes szektorokban munkanélküliség, máshol kereslet van. Mint mondta, 2030-ra a kormány célja, hogy a foglalkoztatás 85 százalékos legyen. Ehhez már célzott beavatkozások kellenek egyes szektorok és egyes társadalmi osztályoknál. Másrészt cél a termelékenység növelése, illetve a munkakörülmények javítása, vagy éppen a távmunka arányának emelése. 

Az eseményen kiderült, hogy a projektben országosan 70 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyből Győr Moson-Sopronra vetítve 3 milliárd 64 millió forint fordítható támogatásra. A projekt célértékének teljesítéséhez a megyében 3.207 fő programba való bevonását irányozták elő. A támogatás célja, hogy a feltételeknek megfelelő vállalkozásoknak továbbadott támogatást nyújtson a munkahelyi képzések megvalósításához, ezzel növelve a termelékenységüket. A kérelem a második meghirdetési szakaszban augusztus 31.-ig nyújtható be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!