Tegnap adták át a gépet

2022.03.03. 09:37

Nagy értékű ultrahangkészülékhez kapott támogatást a győri kórház - fotók

Országszerte 30 kórház és 18 oktatási intézmény részesül az OTP Bank támogatásában a Humanitás Szociális Alapítványon keresztül, melynek összértéke mintegy 200 millió forint. A felajánlás keretében az észak-dunántúli régió 5 egészségügyi intézménye kapott támogatást.

Munkatársunktól

Fotó: NAGYGABOR

A győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház esetében nagy értékű ultrahangkészülék beszerzéséhez járult hozzá az OTP Bank, amelyet Németh József, az OTP Észak-dunántúli Régió ügyvezetője adott át tegnap dr. Jávor László kórházigazgató és munkatársai részére.

 

– Az egészségügyi intézmények esetében az a célunk, hogy a járvány miatt különösen leterhelt intézmények olyan eszközökhöz jussanak, amelyekkel tovább javíthatóak a betegek gyógyulási esélyei, s melyek a kórházi dolgozók munkáját is megkönnyítik. Az eddigi visszajelzések alapján több intézmény igényel a járvány­ügyi ellátáshoz szükséges felszereléseket, orvosi eszközöket, valamint olyan lélegeztetőgépeket, melyek a gyermekek ellátását segítik – közölte dr. Nagy Krisztina, a Humanitás Szociális Alapítvány titkára.

 

 

Több intézmény igényel a járványügyi ellátáshoz szükséges felszereléseket.

 

– Lassan két éve sújtja az országot a pandémia. Hatalmas terhelést jelent az egész magyar egészségügyre, a kórház valamennyi dolgozójára. Rendkívül fáradt mindenki, de azon vagyunk, hogy továbbra is helytálljunk. Minden olyan eszközt, ami a betegellátás minőségét javítja, köszönettel fogadunk – mondta köszöntőjében dr. Jávor László főigazgató.

 

– A kardiovaszkuláris betegségek népbetegségnek számítanak világszerte, így hazánkban is. Ezeknek a betegeknek a gondozásához elengedhetetlenül szükséges ez az ultrahang­készülék, amelyet elsősorban az úgynevezett tromboembóliás megbetegedések diagnosztizálására, illetve a betegek nyomon követésére használunk az ambulancián és az osztályon is – tudtuk meg dr. Villányi Balázs orvos igazgatótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!