Felpezsdíti az egyetemi életet

2022.02.09. 17:41

175 millió forintból újították fel Győrben a Bridge Hallgatói és Oktatói Klubot - fotók

A megújult épületben kapott helyet a turizmus tanszék hallgatóinak tankonyhája is.

Ollári Gergely

Befejeződött a Széchenyi István Egyetem régmúltú épületének, a Bridge Hallgatói és Oktatói Klubnak a felújítása. Az egyetem szomszédságában található létesítményt szerdán adták át a hallgatóknak. A beruházás egy KEHOP pályázat keretében valósult meg, mintegy 175 millió forintból.

 

A Széchenyi István Egyetem nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a diákok a tanulás mellett szórakozzanak is tanulmányi éveik alatt. Az egykori Országos Rendőrkapitányság épülete már 14 éve az intézmény tulajdona, ami a kezdetektől fogva szerepet vállalt a hallgatói élet felpezsdítésében. A létesítményt egy KEHOP-os pályázat keretében, mintegy 175 millió forintos forrásból újították fel nemrég.

 

- Ez az épület hidat képez a hallgatók, az oktatók, és a vendégek között is. A multifunkciós létesítményben egy konyhát is kialakítottunk, ami mostantól a turizmus tanszék tankonyhája lesz. A Bridge Hallgatói és Oktatói Klub már régóta az egyetem diákjainak színtere, ez az eredmény a hallgatók sikere – fogalmazott dr. Baranyi Péter Zoltán, a Széchenyi István Egyetem rektora.

 

 

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta: teljeskörűen újult meg az épület, egy energetikai felújítás keretében. Ezzel párhuzamosan két fontos felújítás is tart jelenleg az egyetem vonatkozásában: a Liszt Ferenc utcában az Apáczai Kar, és a jogi kar épületének teljes körű rekonstrukciója.

 

- A Széchenyi István Egyetem Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő felsőoktatási intézménye, ami mára közel 12 ezer hallgatóval büszkélkedhet. A Bridge épülete összekötő kapocs a hallgatók és oktatók között, a város és az egyetem között -mondta el képviselő.

 

A most felújított épületben bálok, bulik, koncertek, szakestek, és klubrendezvények is helyet kapnak a jövőben. Emellett konferenciák, találkozók, egyetemi színjátszókör előadások, táncórák és sportfoglalkozások helyszínéül is szolgál majd.

 

- Az épület a kezdetektől fogva nagy szerepet vállal a hallgatói élet felpezsdítésében. Fontosnak tartjuk, hogy a hallgatók jól érezzék magukat diák éveik alatt, és kikapcsolódjanak. Reméljük, a frissen kezdő hallgatóink is minél hamarabb megismerik a Bridge épületét – mondta el beszédében Maczkó Márton az egyetemi hallgatói önkormányzat elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!