Jövő évi terv

2021.12.06. 13:54

Átalakítanák a Gabona rakpartot Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár pályázik az Országos Görpark Program keretében egy új gördeszkáspálya létrehozására, melyhez 65 milliós önrészt biztosít a helyi önkormányzat.

Mészely Réka

Az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos 2022-ben is kiírja az Országos Görpark Programot.

Mosonmagyaróváron a Gabona rakparton már létezik egy „gördeszkás park”, ahol az eszközök és maga a helyszín is leromlott állapotú. Az önkormányzat elképzelései szerint hosszú távon a Gabona rakparti terület egy görkorcsolyás-gördeszkás, illetve kerékpáros és egyéb kapcsolódó szabadtéri sportrendezvényhelyszín lehetne. 2019-ben már volt egy hasonló elképzelése a városnak, azonban a pályázati kiírás olyan elemeket tartalmazott, hogy visszaléptek a támogatási igényüktől.

Jelen pályázat nyertessége esetén a meglévő pálya mellett egy új gördeszkás-görkorcsolyás parkot alakítanának ki. A támogatási intenzitás ötven- százalékos. Mosonmagyar- óváron egy nagyjából 700–800 négyzetméteres pálya megvalósítását irányoznák elő. Az elnyerhető támogatás 60 millió forint, ehhez ugyanennyi önerőt szükséges mellétenni. Ezen túlmenően kötelezően megvalósítandó, ám nem finanszírozott tevékenységek is kapcsolódnak a pályázathoz, szintén önerőből. Így a 60 millió forintos támogatási ösz- szeg mellett 65 millió forintos önerő biztosításával számol az önkormányzat. A pályázatot de- cember 17-ig kell benyújtaniuk, nyertesség esetén a megvalósítás záró határideje jövő év vége.

A témát sürgősségi napirendi pontként tárgyalta a képviselő-testület legutóbbi ülésén. A szükséges többletforrást a jövő évi költségvetés terhére biztosítanák, az előző évi maradványforrásból. Az ülésen döntöttek arról, hogy a város indul a pályázaton, ahogy arról is, hogy a szükséges forrást (65 millió forintot) biztosítják önerőként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!