Tánc

2023.07.12. 13:09

Undi sikerek Horvátországban

Kisalföld.hu

Fotó: Olvasó - Pintér Csilla

A  hétvégén rendezték meg Horvátországban az 57. Đakovačke Vezovi nevű rangos fesztivált, amelyre 53 csoportot hívtak meg a szervezők. Hazánkat az Undi HKD "Veseli Gradišćanci" tánccsoport képviselte. 

Szombaton kora reggel keltek útra Budrovecbe, ahol már a testvér kapcsolatuk várta őket egy finom ebéddel. Az esti fellépésüknek a Strossmayerov parkban nagy sikere lett. Előadásukban az undi Gáj melletti táncokat láthatták, amit a televízió is élőben közvetített. A vasárnapi felvonuláson a táncos lányok saját kuglófjaikkal, a fiúk egy üveg borral, zenei kísérettel és ének szóval vonultak végig a városon. Az ezt követő fellépésükön a zenei kíséretet az alsópulyai Hajdenjaki tamburazenekar adta. 

A magyarországi csoport mellett látható volt mexikói, amerikai és sok balkáni tánccsoprt is. A sikeres fellépés után több meghívást is kapott az undi egyesület.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában