Frissítve

2023.04.23. 17:08

II. világháborús gránátot fordított ki a markoló Tápszentmiklóson - új információk

Olvasó, kisalfold.hu

Megkeresésünkre azt a tájékoztatást kaptuk a honvédégtől, hogy a rendőrségtől kapott bejelentésre érkeztek a helyszínre a tűzszerészek. 
A helyszínre érkező tűzszerész játőrparancsnok megállapította, hogy az eszköz egy kilőtt állapotú, német, 81 mm-es repesz aknavetőgránát, letört gyújtószerkezettel. A katonák a második világháborús robbanótestet biztonságba helyezték, majd a magyar honvédség központi gyűjtőhelyére szállították későbbi megsemmisítésre. A tűzszerész művelet során állampolgári korlátozások bevezetésére nem volt szükség - közölte Pálfi Flóra hadnagy, a MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje.

Korábban írtuk:

Alapásás közben egy második világháborús aknagránátot fordított ki a markoló a földből Tápszentmiklóson szombaton az Újtelep utcában. A lövedéket -  ami a tűzszerészek elmondása szerint éles volt - este 8-kor vitték el. A  tűzszerészek megérkezéséig a Győrasszonyfai polgárőrség biztosította a helyszint - számolt be az esetről olvasónk.

Fotó: Olvasó

 

Fotó: Olvasó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában