Tudósító

2021.05.09. 18:30

Tűzoltóautót szenteltek Undon – fotók

Az undi önkéntes tűzoltó egyesület 1895-ben alakult, a tizenöt tag most új autónak örülhet.

Tudósító

Az új járművet hétvégén szentelték fel a Sopron környéki településen. Erről Olvasónk fotókat is küldött.

A tűzoltóautó megvásárlásához az egyesület támogatói is segítséget nyújtottak.

Az undiak Volkswagen LT típusú tűzoltóautóját Németországban vásárolták használtan. A jármű igen jó állapotban van, korszerűen felszerelt, üzembe helyezés előtt semmit nem kellett javítani rajta, csak a szükséges karbantartást végezték el. A tűzoltáshoz szükséges alapfelszerelésekkel rendelkezik. A beszerzés szükséges hárommillió forint részben saját és pályázati forrásokból, részben a helyiek adományából jött össze. A lakosság 1,4 millió forinttal toldotta meg az egyesület rendelkezésére álló összeget, amiért igen hálásak és mindenkinek köszönetet mondanak, akik hozzájárultak a sikerhez. A tűzoltóság történetében hatalmas előrelépés és nagy segítség az új jármű, amely megkönnyíti a munkájukat, így gyorsabban és hatékonyabban segíthetnek a bajba jutott embereken. Eddig egy öreg, rossz állapotban lévő járművet használtak, ami igazán megérett a cserére.

Az Undi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1895-ben alakult, a jelenlegi tűzoltó parancsnok Dömötör Adrián, az egyesület elnöke Jákli Dávid. Az egyesületnek tizenöt tagja van, valamennyien szorgalmasan ápolják a falu tűzoltósági hagyományait. Védőszentjüknek, Szent Flóriánnak a szobra a falu szélén található, az egyesület tagjai saját költségen a napokban újították fel. Az egyesület részt vesz a falu mindennapi életben is, egyházi és kulturális rendezvények koordinálásában, falunapok és gyereknapok lebonyolításában segédkeznek.

Az új tűzoltóautót Dumovich István plébános szentelte fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában