Nem vártak az autók a piros jelzésnél a soproni átjáróban, sorra áthajtottak a sínen - videó

Míg olvasónk szabályosan várakozott autójával, addig mások kikerülték, és centiken múlt, hogy nem tolattak neki.

kisalfold.hu

Megkeresésünkre a GYSEV Zrt.-től az alábbi választ kaptuk:


"Az érintett vasúti átjáróban vasárnap 15.24-kor feltehetően érintkezési hiba miatt, a vonat áthaladása után is tilos jelzést mutatott a fénysorompó.


A biztonsági előírások alapján ilyen esetekben a sorompó 9 percig mutat villogó piros jelzést, majd automatikusan elsötétül. Ez történt a Táncsics utcai átjáróban is.


A vasúttársaság üzemirányító központjában azonnal érzékelték a hibát, és 15.35-kor kézi vezérléssel javították a sorompót, amely ezt követően ismét üzemszerűen működött.


A fénysorompó meghibásodását követően  a biztonsági előírásoknak megfelelően zajlott le a kikapcsolási és javítási folyamat.


Szeretnénk felhívni a közúton közlekedők figyelmét, hogy villogó piros jelzést mutató fénysorompó esetén tilos áthaladni az átjáróban. Amennyiben pedig egy vasúti átjárónál a fénysorompó sötét, tehát sem fehér, sem pedig piros fényt nem ad, a KRESZ szabályai szerint kötelező megállni. Áthajtani csak abban az esetben szabad, ha a gépjárművezető meggyőződött arról, hogy nem közlekedik vonat az átjáróban."

Korábban írtuk


Hogy végül mennyi ideig kellett volna a vonatra várni a soproni Táncsics utcai vasúti átjáróban, arról nincsenek információink, de mindenképpen tanulságos az olvasónk által küldött videó.


Az eset vasárnap 15.30 körül történt, olvasónk autóját kikerülték a mögötte állók is, úgy átmentek a piroson. Tudósítónk visszafordult, és a Baross útnak került. De előtte még centiken múlt, hogy nem tolatott neki egy manőverező autó. 


A delmagyar.hu júniusi cikkében azt írja: ha piros a vasúti átjárónál a lámpa, nincs az az isten, hogy átmehetünk. Akkor sem, ha láthatóan elromlott valami. Idézik a MÁV-ot: működő lámpánál csak a fehér villogó fénynél mehetünk át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában