Sopron és környéke

2019.05.18. 22:55

Világörökségi nap: A játéké volt a fő szerep a Fertő parton - Sok-sok fotó

A játék és kaland volt az idei, 18. világörökségi nap központi témája szombaton. A Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa és a Civilek a Fertő-tájért Egyesület tizennégy helyszínen szervezett programokat, így emlékezve meg a világörökségi diploma átvételéről.

kisalfold.hu

Fertőrákos, Balf, Fertőboz, Nagycenk, Hidegség, Fertőhomok, Hegykő, Fertőszéplak, Fertőd és Sarród kínált számos élményt ezen a napon a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. Szerencsére az időjárás is kedvezett a szabadtéri eseményeknek.


Fertőhomokon a 60-as, 70-es évek már-már elfeledett játékait ismerhették meg a kicsik a tájházban.

Fotók >>

– Kár, hogy kivesztek ezek a játékok, mert öröm látni, ahogy a gyerekek rácsodálkoznak, mennyi mindent lehet készíteni kis leleménnyel egy apró darab fából is – szólt elismerőleg Horváth Attila fertőhomoki polgármester.


A programokat 18 órakor zárták Lászlómajorban, ahol azok között akik legalább három helyszínre ellátogattak és ezt pecséttel igazolták, nyereményeket sorsoltak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!