Sopron és környéke

2019.06.18. 09:00

Több mint 228 millió forint táborozásra Sopronban

A Soproni Tankerületi Központ 228 millió forint támogatást nyert el, s ezzel ötezer általános iskolás diák táboroztatását teszik lehetővé június harmadik és negyedik hetében.

kisalfold.hu

A tankerületi programban harmincegy általános iskola valamint egységes gyógypedagógiai módszertani intézmény összesen ötezer diákja vesz részt – tudatta a tankerület.

A gyerekek vidáman kezdték el az egyhetes táborozást.

A gyerekek vidáman kezdték el az egyhetes táborozást.

Az átlagosan húszfős csoportok egy része bentlakásos, másik része napközi típusú táborban töltheti a szünidő első heteit. Bentlakásos csoportjaik a Göbösmajorban, a Csapody Természetiskolában, Dunaszigeten és az Őrségben nyaralhatnak. A diákok különböző témákat dolgoznak fel az egy hét alatt, többek között a digitális világ, a digitális alkotás, a művészeti nevelés, a környezetvédelmi témák, az idegen nyelv vagy a sport-egészségre nevelés témakörét érintve.


A korszerű pedagógiai módszer alkalmazásával játékosan, élményszerűen gazdagodnak tudással a program ideje alatt a nebulók. A pedagógusok által tartott foglalkozások mellett részt vehetnek különböző, a választott témához kapcsolódó programokon, mint például a természet kincseinek felfedezése, hagyományőrző foglalkozások szakember vezetésével: tánctanulás, agyagozás, kézműveskedés, íjászat, ellátogathatnak különböző interaktív kiállításokra, részt vehetnek múzeumpedagógiai foglalkozásokon, megismerkedhetnek különböző sportokkal, bicikli- vagy kenutúrán ismerkedhetnek meg a környező világunkkal. Szabadidős programok keretében pedig lehetőségük van strandolásra vagy kalandpark-látogatásra, állatkerti túrára, mozilátogatásra is. Az ingyenes, teljes ellátást biztosító program a tavalyi évben a gyerekek és a szülők visszajelzése alapján nagy sikerrel zárult, a hétfőtől induló táborban hasonlóan színes programokkal várják a pedagógusok a diákokat egy-egy héten keresztül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!