Sopron és környéke

2019.06.20. 08:49

Sopronban rezeg alattuk az ágy a dübörgő Csengeryn

A helyzeten változtat az északnyugati elkerülő, hiszen megépítése után az ipari területek a 84-es főút felől is megközelíthetőek lesznek.

kisalfold.hu

Álljon csak a nappali közepére!

– invitált a Csengery út és az Erzsébet utca kereszteződésében álló lakásba Maráz László. Közel negyven éve él családjával a házban, gondja csak akkor van, ha kint a város legforgalmasabb utcájában baj van az aszfalttal.


Akkor viszont jönnek a repedések. Miközben nyugdíjas olvasónk a falakon futó réseket mutatja, érezni, ahogy a kinti forgalom meg-megrezegteti a házat. Az utcán ezt hatványozottan érezni: egy kamionnál például olyan a járdán állni, mintha földrengést élne át az ember.

Maráz László a környéken élő nevében is szólt.

 

Az elmúlt húsz évben háromszor újították fel itt az aszfaltot. Ha nincsenek süllyedések, gondunk sincs, de amint megjelennek a repedések és a kátyúk, rémálom minden kamion, ami itt húz el. Reggel ötkor már képtelenség aludni, mozog alattunk az ágy

– mondja Maráz László.

Társaságunk csak a számára biztosított, minden évben előre meghatározott központi költségvetési forrás mértékéig végezheti el a burkolatjavítási munkákat

– reagált olvasónk panaszára a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A teljes körű felújítási munkákat külön erre a célra indított országos útfelújítási programokon keresztül elrendelés alapján indíthatjuk el. Az idei évben jóváhagyott listán azonban a soproni Csengery út ezen szakaszának felújítása nem szerepel, így azon egyelőre kis felületű burkolatjavítási munkákat van lehetőségünk elvégezni

– közölte a nem éppen jó hírt a cég kommunikációs osztálya.


Megjegyezték, hogy Sopron közúthálózatából adódóan a Csengery utcából jelenleg nem tiltható ki a teherforgalom, mivel ez biztosít kapcsolatot az iparterületek felé. Ezen a helyzeten fog változtatni az északnyugati elkerülő, hiszen megépítése után az ipari területek a 84-es főút felől is megközelíthetőek lesznek.


Addig viszont korai ébresztőket ütnek az aszfaltba a nehézjárművek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!