Sopron és környéke

2018.12.28. 18:49

Kínába utazik a Mozart-zenekar, melynek a soproni szimfonikusok művészeti vezetője is tagja

Az országban elsőként, 1829-ben alapított Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, Kóczán Péter az 1986-ban létrehozott bécsi Mozart Orchesternek is tagja. Ez utóbbi művészeti együttes muzsikusai korabeli öltözékben és korhű hangszereken szólaltatják meg W. A. Mozart kompozícióit - a világraszóló attrakció nagy hírnevet szerzett nekik.

kisalfold.hu

– Karácsony előtt a Musikverein nagytermében, a Goldener Saalban adta idei utolsó bécsi koncertjét a Mozart-zenekar, Karl Korak vezényletével. Az ünnepek után Kínába indulunk hangversenykörútra – tudtuk meg Kó-

czán Péter brácsaművésztől.

Kóczán Péter Mozart-zenekari öltözékben a bécsi Musikvereinben, próba és koncert között.

Kóczán Péter Mozart-zenekari öltözékben a bécsi Musikvereinben, próba és koncert között.

– Ázsiai utunkon Deák András lesz a karmesterünk, aki 2006 óta rendszeres meghívott dirigense a Mozart-zenekarnak. Pekingben két koncerten lépünk közönség elé. A turné során Sanghaj, Sencsen, Kuangtung és Csangsa hangversenytermeiben vendégszerepelünk. A Mozart-művekből álló műsorban énekes szólisták is emelik az est fényét. Az elmúlt években a Mozart Orchesterrel több alkalommal koncertezhettem New Yorkban, Washingtonban, Montrealban, Torontóban, Mexikóban, de Oroszországban, Lengyelországban és Japánban is. Mozart zenéjét mindenütt a világon nagy rajongással fogadják, reméljük, így lesz ez Kínában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!