Sopron és környéke

2016.06.21. 10:39

Kallómalom utca - Az eldugult fedett árok miatt az út kavicsát mossa szét a víz

Városrésznyi esővizet vezet egy fedett árok a Kallómalom utca mentén. A csatorna egy mezőre fut ki, csakhogy az utolsó tíz méter dugulása miatt a rengeteg víz mind az utcára folyik.

Nagy Márta - Kisalföld napilap

– Három-négy éve építették ki  ezt a fedett betonárkot. Ide folyik a Boldogasszony utca, a  Tómalom utca, a Feketevárosi  utca esővize. A csatorna kifut a  mezőre, ami el is vinné ezt a temérdek csapadékot, csakhogy  

az utolsó tíz méter hónapok óta  eltömődik, ezért a víz az útra folyik ki. Mit folyik, hömpölyög! Visz követ, kavicsot, mindent – mutatják elkeseredetten  utcájuk állapotát az érintettek. 


Sopron külterületén járunk,  egyutcányira a sűrűn lakott lakóparkoktól. Többnyire kiskertek nyílnak a Kallómalom utcáról, de jó pár telken laknak is.


–   Jól karbantartott földutunk volt  – volt, míg az árok eltömődése  miatt a víz utat nem talált magának itt – mutatja elkeseredetten Haszak Imre. – Nem volt itt gond, a tulajdonosok amennyire lehet, karbantartották az utat, összefogással  még zúzalékkövet is hozattunk rá. Sok kiskert csak innen megközelíthető, nincs alternatíva, de már biciklivel is  nehéz közlekedni – mondja az   összegyűlt panaszosok nevében Krammerhofer Gyuláné is.  


Többször jelentették a problémát a hivatalban, egyszer ki is  jött a markoló, de aztán mégsem történt semmi. A víz őket  választja, minden esőzéskor a  kapujuk előtt folyik...


A Kallómalom utcaiak problémáját közvetítettük a Sopron  Holding felé, ahonnan kérdéseinkre a következő választ

kaptuk: a városi utak, árkok   karbantartását, gondozását a  polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályának 

megrendelései alapján ütemterv szerint végzik. A Kallómalom utcai vízelvezető árok tavaszi tisztítása már megtörtént.


Persze figyelembe veszik a lakosság igényeit, de nem  minden esetben  tudnak azonnal, a folyamatban lévő munkákat megszakítva reagálni a  problémákra. Kétségtelen, hogy a városban rengeteg feladatot kell a  holdingnak ellátnia; az összes  közterület tisztasága, a fűnyírástól a virágosításig, az utcai  szemetesek ürítésén át a parkolók és társasházak fenntartásáig széles körű a tevékenységük.


Ehhez nyilván kell egy  ütemterv. Csakhogy a hordalék  és az eltömődés nem ismeri a  papírformát. Ahogy a víz  

sem...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!