Sopron és környéke

2018.06.14. 13:33

Gázszivárgás Sopronban az Elit moziban, átszellőztették az épületet - fotók

A tűzoltók 130 embert kísértek biztonságos helyre - közölte a katasztrófavédelem.

kisalfold.hu

12.05 - Szerencsére egyik kisgyermeknek és kísérő pedagógusnak sem esett nagyobb baja az Elit Moziban, ahol előadás közben hirtelen gázszagot éreztek és néhányan hányingerre panaszkodtak. A gázszolgáltató a riasztást követően elzárta a főcsapot, a katasztrófavédelem kiszellőztette az épületet, a mentők pedig megvizsgálták a gyerekeket, de kórházba senkit nem kellett szállítani. A filmet a gyerekek nem nézhették végig, mindenki visszatért az iskolába.


Előzmények


Gázszag miatt riasztották a soproni hivatásos tűzoltókat egy Torna utcai mozihoz csütörtök délelőtt. Az egységek 130 embert kísértek biztonságos helyre. Közülük néhányan rosszullétre panaszkodtak, ezért hozzájuk a tűzoltók mentőt hívtak.


A gázszolgáltató munkatársai is kiérkeztek a helyszínre. A gázszolgáltató elzárta az utcafronti gázcsapot, ezzel megszűnt a szivárgás. A tűzoltók átszellőztetik az épületet.

Gázszivárgás Sopronban az Elit mozinál

 

Korábban

Gázszivárgás miatt kiürítettek egy mozit csütörtök délelőtt Sopronban, százhúsz gyereket és tíz felnőttet kísértek biztonságos helyre a tűzoltók - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.  


Ruskáné Takács Anita elmondta, a soproni Torna utcában lévő moziban előadás közben gázszagot éreztek, néhányan rosszul lettek, őket a mentők vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!