Sopron és környéke

2014.08.13. 11:13

Érkezik a Gyermekfilharmónia

A hegykői iskola Bolla Géza Gyermekkara meghívására Hegykőre érkezik az erdélyi Gyermekfilharmónia.

kisalfold.hu


A Fertő-part családjai szállásolják el a 160 fős, erdélyből érkező ének- és zenekar tagjait Hegykő. A művészeti együttes augusztus 17-én, vasárnap este 6-kor a hegykői templomban ad hangversenyt.

A Bolla Géza Gyermekkar vezetője, Zambóné Piacsek Erzsébet a cserekapcsolatukra a legbüszkébb. Az erdélyi szentegyházi Gyermekfilharmónia ének- és zenekarát már két alkalommal vendégül látták és a Bolla-kórus négyszer utazott már Erdélybe, legutóbb idén tavasszal. Haáz Sándor, a Gyermekfilharmónia Magyar Örökség-díjas karmestere már szervezi az erdélyi gyerekek nyári turnéját.

Emlékezetes koncert helyszíne lesz a hegykői templom augusztus 17-én este 6-kor.

Emlékezetes koncert helyszíne lesz a hegykői templom augusztus 17-én este 6-kor.

A kéthetes hangversenykörút végcélja Svájc. Augusztus 17-én, vasárnap Hegykőre érkezik a Gyermekfilharmónia. A tervek szerint a Fertő-part családjai szállásolják el a 160 fős ének- és zenekar tagjait. Az összefogás sikerrel járt, a gyerekeket és a tanárokat Hegykő, Fertőhomok, Hidegség, Fertőszéplak, Sarród, Fertőd családjai fogadják be.

A vendéglátó hegykői Bolla Géza Gyermekkar közel három évtizedes múltra tekint vissza. Az Országos Éneklő Ifjúság idei bemutatóján arany oklevelet érdemeltek ki, diplomával. Háromszor minősíttették magukat nemzetközi kórusversenyeken is.

Tavaly a Musica Mundi fesztiválján ezüst oklevélben részesültek. Felléptek már Törökországban, Olaszországban is. Kórusuk névadója Bolla Géza, aki a híres hegykői vegyes kar karnagya volt az ’50-es években. Jó barátja volt Kodály Zoltánnak, Bárdos Lajosnak. Az énekkart Hegykő községért-díjjal is kitüntették már. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!