Sopron és környéke

2014.05.29. 10:42

Egy hét kellett a levélnek a szomszéd faluba

Nagycenken adták fel május 13-án azt a levelet, amit május 20-án kapott meg a kópházi Fehér Imre.

kisalfold.hu


Olvasónkat felháborította, hogy a szomszédos faluból egy hét kellett a küldemény kézbesítéséhez. Ráadásul a boríték meghívót tartalmazott, ami május 19-i rendezvényre invitálta a címzettet.

Fehér Imre értelemszerűen nem tudott részt venni a programon, az erdőbirtokossági társulat közgyűlésén nem tudott szavazni és nem jutott információkhoz...

Olvasónk panaszát továbbítottuk a Magyar Posta Zrt. szóvivőjéhez. Apáti-Tóth Kata tudatta: a társaság a hatályos jogszabályoknak és az Egyetemes postai közszolgáltatási szerződésben megfogalmazott elvárásoknak megfelelően a nem könyvelt küldemények 85 százalékát köteles a feladást követő harmadik munkanapig, 97 százalékát pedig a feladást követő ötödik munkanapig kézbesíteni.

Mivel a levelet május 13-án adták fel és a panaszos elmondása szerint az május 20-án megérkezett, így a Magyar Posta a törvényben és belső szabályzatában előírt határidőn belül teljesítette a küldemény kézbesítését (a feladást követő munkanap és a kézbesítés ideje között öt munkanap telt el).

A szóvivő elmondta azt is, olyan küldeménynél, ami nem tűr haladékot, az úgynevezett elsőbbségi különszolgáltatást érdemes igénybe venni. Ezeket a feldolgozás és továbbítás minden szakaszában kiemelten kezelik, így több mint 90 százalékos arányban már a feladást követő munkanapon kézbesítik. Ez persze többe is kerül...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!