Sopron és környéke

2019.05.21. 09:00

Most még jobban szeret főzni a soproni Németh Róbert

Huszonöt éve sikeres cserépkályha- és kandallóépítő-mester, most mégis egy gasztrorealityből mosolygott a soproniakra - és minden tévénézőre - Németh Róbert. A Konyhafőnök nagy kihívás volt, s örök jó emlék marad számára.

Nagy Márta

Hogy kerül egy szakmájában sikeres cserépkályhaépítő-mester egy televíziós főzőversenybe? Hát úgy, hogy szeret főzni, s ami ennél is fontosabb, nemcsak kedveli, keresi is a kihívásokat. Németh Róbert soproni vállalkozó a Konyhafőnökben is bizonyította, a fakanál nemcsak a nők kezében áll jól.

Németh Róbert szereti a kihívásokat, próbatétel volt számára a Konyhafőnök is. Fotó: RTL

– A főzés szeretete otthonról jött, már gyerekkoromban ott voltam anyukám mellett a konyhában, s felnőttként is gyakran én adtam az asztalra a vasárnapi ebédet. Barátokkal is gyakran tartunk kemencés sütögetést, disznóvágást, s ezek mindig sikerélményt adtak nekem. Úgy gondoltam, nem vesztek semmit, ha egy versenyben is kipróbálom magam – összegzi az előzményeket a kétgyermekes apuka, aki mindig keresi a kihívásokat, hol a sportban, hol a konyhában. A Konyhafőnök gasztroreality-felkészülésre sok ideje nem volt, január végén dőlt el a jelentkezése, február elején már próbafőzésre utazott a fővárosba. 

 

– Annyi időm azért volt, hogy két éttermi konyhán is eltöltöttem egy-egy napot a tanulással. Ez annyiból állt, hogy rám bízták a csirkedarabolást, közben nézhettem a profikat – meséli nevetve Németh Róbert, aztán fotókon mutatja, mi minden készült a konyhában.

 

– A beugró ételem lecsó volt kicsit újragondolva, polentával és sertésszűzzel. Úgy gondolom, jól sikerült, mert azonnal mondták, hogy jöjjek másnap is. A következő lépcsőben már konkrét feladatokat kellett végrehajtanom a kapott alapanyagokkal. Volt, hogy galambmellet, máskor halat kellett készíteni. Átmentem a rostákon, s végül a több mint ezer jelentkezőből annak a negyven versenyzőnek az egyike lehettem, akik az adásba is bekerültek. 

– Nagyon izgultam – vallja be Róbert –, nagy beszédű vagyok, de nem szoktam a kamerához. 

 

Egy adásban tízen főztek a szigorú ítészek előtt, Németh Róbert készített őzgerincet, rakott krumplit, borjúmirigyet és bélszínt. Megdolgoztatták a továbbjutásért, de végül felmehetett a bennmaradást jelentő galériára. 

A második fordulóban azonban, bár a tintahal feldolgozásától sem riadt vissza és úgy tűnt, jól megoldotta a feladatot, a zsűri talált hibákat az elkészített ételben és ő kiesett a versenyből. 

 

– Akkor rossz érzés volt, de már túl vagyok rajta. Rengeteg jó szót kapok ismerősöktől és ismeretlenektől is, sokan gratuláltak. Persze most elsősorban újra szép kályhákat építek, de a verseny óta még nagyobb kedvvel főzök – zárta Németh Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!