Sopron és környéke

2018.08.06. 13:51

Nem működött a klíma a GYSEV Budapest-Sopron járatán, kártérítést kérhetnek az utasok

Olvasónk jelezte, hogy a nagy hőségben az InterCity-kocsikban nem működött a klíma, nem először. Válaszolt a vasúttársaság.

kisalfold.hu

Egy olyan problémával találtam magam szemben, amire az illetékesek nem akarnak, vagy nem tudnak megoldást találni. Pénteken, a 15:10-kor Budapestről induló InterCity vonaton a klíma nem működött! Amikor hőségriadó van érvényben és vizet osztanak, akkor hogy gondolják, hogy ez megengedhető? Kéthetente kell Budapestre utaznom és vissza, és sajnos ezt a problémát már nem egyszer tapasztaltam! Reggel úgy fúj a klíma, hogy megfagyott az ember, a délutáni hőségben pedig nem működik. Mi van, ha egy krónikus beteg utazik ilyen körülmények között? Teszem fel egy szívbeteg, akinek ez akár végzetes is lehet!

- panaszolta szerkesztőségünknek még pénteken, az utazás napján egy soproni lakos.


A GYSEV Zrt. hétfőn válaszolt megkeresésünkre, idézzük a vasúttársaság válaszát:


˝A GYSEV Zrt. munkatársai a hőségriadó ideje alatt folyamatosan figyelik az InterCity-kocsik állapotát. Amennyiben műszaki probléma adódik valamelyik kocsi klímaberendezésével, a lehető legrövidebb időn belül kisorozzák, majd a szakemberek átvizsgálják. Forgalomba csak abban az esetben állhat, ha ismét megfelelően működik az adott jármű légkondiciónáló berendezése.


Vasúttársaságunk természetesen elnézést kér a péntek délutáni vonat utasaitól. Egyben azt is kérjük, hogy az érintett vonat utasai kártérítési igényükkel forduljanak a GYSEV Zrt.-hez.


A vasúttársaság a hőségriadó ideje alatt az InterCity-vonatok két kiinduló állomásán, Szombathelyen és Sopronban palackozott ásványvizet oszt utasainak.˝

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában