Nonprofit társaság a működtető

2024.05.30. 21:04

Beszáll Burgenland a szentmargitbányai operafesztivál szervezésbe

Megerősíti együttműködését a kulturális turizmusban Burgenland tartomány és az Esterházy Magánalapítvány. A szenmtmargitbányai (St. Margarethen) operafesztivál működését a jövőben egy nonprofit társaság biztosítja.

Kisalföld.hu

Burgenland és az Esterházy Magánalapítvány közös társaságot alapított a szentmargitbányai operafesztivál szervezésére. Az újonnan alapított non-profit szervezetben mindketten ötven-ötven százalékos részesedéssel rendelkeznek - írta meg a burgenland.orf.at

- Katharina Reise veszi át a művészeti irányítást, Dietmar Posteiner pedig a kereskedelmi irányítást. Daniel Serafin marad az igazgató, és az irányt illetően semmi sem fog változni - tájékoztatta a közvéleményt Hans Peter Doskozil kormányzó, aki szinergiákat vár a szoros együttműködéstől. A marketing és az adminisztráció is potenciálisan hatékonyabbá és olcsóbbá válhat, a költségeket a jövőben is kordában kell tartani. - A szentmargitbányai kőfejtő és a fertőmeggyesi (Mörbisch) víziszínpad egyaránt „rendkívül fontosak” a régió és Burgenland kulturális és turisztikai életében – mondta Doskozil.

Az idei „Aida” című produkció premierje július 10-én lesz a kőfejtőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!