Sopron és környéke

2017.05.11. 08:00

Vajna hangja már Sopronig ér - A Sopron Rádió hamarosan a Rádió 1-hez kapcsolódik

Kilenc adó csatlakozhat a Rádió 1 hálózatához; az ehhez szükséges jóváhagyást e heti ülésén adta meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

kisalfold.hu

Szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a jelenleg Sopron Rádió, Tisza-tó Rádió, Rádió Focus (Salgótarján), a Debrecen Rádió FM95 és a Rádió Eger néven szóló médiaszolgáltatások, illetve a Baranya megyében a Pécs 90,6 MHz, Villány 100,9 MHz, Komló 99,4 MHz és Mohács 93,8 MHz frekvenciákon működő kereskedelmi rádiók hálózatba kapcsolódási kérelmét május 15-i határnappal hagyta jóvá a testület. 

 

Arról, hogy Sopronban is szól majd a Rádió 1, néhány napja mi is írtunk. Azt eddig csak sejteni lehetett, hogy a Sopron Rádió frekvenciáján jelentkezik majd a Reggeli Show, a Cooky Show és a csatorna további műsorai, most, az Médiatanács döntésével vált mindez biztossá.


A Rádió 1 már most is tíz frekvencián szól az országban, az újakkal együtt messze a Rádió 1 műsorai érik majd el a legtöbb rádióhallgatót az országban a nem közszolgálati rádiók közül.


Az Andy Vajna tulajdonában álló Rádió 1 a hálozatosodással válik a legnagyobb elérésű kereskedelmi rádióvá, vagyis minél több vidéki rádiófrekvenciát kapcsol a hálózatába. A hálózatba kapcsolódásra nem vonatkozik semmilyen korlátozás, míg azt, hogy a Rádió 1 új frekvenciákat szerezzen, korlátozzák a jogszabályok.


Az országos kereskedelmi frekvenciák egyébként továbbra sincsenek használatban, a Neo FM földfelszíni sugárzása 2012 őszén, a Class FM-é 2016 őszén szűnt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!