Sopron és környéke

2016.11.07. 10:29

"Kivétel áruszállítás" tábla felrakása megoldaná a problémát

A törvénytisztelő soproni Kocsis László nem járt sikerrel, amikor a hivatalokhoz fordult, kaphasson ideiglenes behajtási engedélyt a ,,Behajtani tilos 9-18 óráig" táblával jelzett Füredi sétányra. A behajtási engedélyre lakásának felújítása miatt van szüksége.

Gosztonyi Miklós - Kisalföld napilap

–  Amikor megvettük a Füredi sétány egyik lakását, nem gondoltuk, hogy felújítása ennyire körülményessé válik – fogott históriájába [namelink name="Kocsis László"] nyugdíjas.


 – A sétány bejáratánál ugyanis van egy „Behajtani tilos 9–18 óráig" jelzőtábla. Mindez megnehezíti a komplett felújítást végző szakemberek dolgát, de így vannak vele a sétány üzleteinek szállítói is. Sokan fütyülnek is a táblára, s behajtanak, mi viszont törvénytisztelők vagyunk.


Közel négy évtizedig Svájcban éltünk, ahol a józan észt nagy becsben tartják. Így aztán arra gondoltunk, hogy ideiglenes behajtási engedélyt kérünk a felújítás idejére, nehogy megbüntessék a hozzánk érkező mestereket. A holdingnál azt a választ kaptam, hogy a munkásoknak 9 óra előtt, vagy 18 óra után kell megoldaniuk a pakolást. Ez nem volt járható út. Felkerestük a városgazdálkodás illetékeseit, de itt sem jártunk sikerrel.


Úgy véljük, kis jóindulattal ideiglenes behajtási engedéllyel, netán a tábla alá kihelyezett „Kivéve áruszállítás" kiegészítő jelzéssel könnyen megoldhatóvá válna a problémánk, de a sétány üzleteinek is a gondja. Megszólítottam néhány – tiltott időben autójukkal ott parkoló – szakembert, hol szerezték be az engedélyt? „Sehol – volt a válasz –, ezek nem adnak engedélyt, már mi is próbálkoztunk." Egy ott lakó ismerősömnek 30 ezer forintjába került a tiltott időben való parkolás...


– Amikor Kismartonban szobabútort rendeltünk, s kértük, a szállítással reggel 9-ig végezzenek, mert tábla tiltja a behajtást, jól kinevettek bennünket. Hát ezért is szeretnénk büntetésmentes megoldást találni a behajtási problémára. Ráadásul a Füredi sétány zsákutca – zárta észrevételeit Kocsis László.


Az önkormányzat részéről megtudtuk, a Füredi sétánynak már a neve is egyértelműen utal arra, miért korlátozták ott a járművekkel való behajtást. Javasolják, hogy az időintervallum figyelembevételével oldják meg a szállításokat. A vállalkozók reggel 9 óra előtt minden további nélkül be tudják vinni autóikkal azokat a szükséges eszközöket, amelyekkel a nap folyamán dolgozni kívánnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!