Sopron és környéke

2015.06.19. 07:22

Sopronba érkezik az álláskeresőket segítő roadshow

Az álláskeresők napján ingyenes tanácsadás és állásbörze is várja az érdeklődőket.

kisalfold.hu

   Június 24-én, szerdán „hazatér" egy napra az álláskeresőket segítő Soproni Jóleső Segítség program roadshowja.  Az Ökumenikus Segélyszervezet és a HEINEKEN Hungária által életre hívott egyedülálló országos program soproni állomásának a Liszt Ferenc Kulturális Központban ad otthont.

Előadásokon, egyéni tanácsadások keretében kapnak felkészítést és gyakorlati segítséget a sikeres álláskereséshez az érdeklődők június 24-én 13 órától a soproni Álláskeresők Napján, valamint számos munkáltató is kínál álláslehetőségeket a helyszínen.

A nap programjában az érdeklődők előadásokat hallgathatnak arról, hogy az immár Sopronban is állandó tanácsadó irodát működtető Ygen Humánerőforrás Központ tapasztalatai alapján milyen külső és belső tényezők akadályozzák az álláskeresőket az elhelyezkedésben, hogyan lehet segíteni a megváltozott munkaképességűek integrációját a munkaerőpiacon, valamint hasznos információkhoz juthatnak az Eures munkatársaitól a biztonságos külföldi munkavállalással kapcsolatban.

A programban az érdeklődők előadást hallgathatnak arról, hogy milyen előnyei vannak a megváltozott munkaképességűek alkalmazásának. Munkáltatók részére az Országos Foglalkoztatási  Közhasznú Nonprofit Kft. tart előadást a társaságuk által megvalósított programokról (Foglalkoztatási válsághelyzetek kezelése, javítása program, Diplomamentő program,Gyere haza fiatal program).

A rendezvény fontos eleme, hogy a résztvevők egész délután ingyenes, személyre szabott tanácsadáson vehetnek részt az álláskereséssel kapcsolatos gyakorlati kérdéseikkel, dilemmáikkal kapcsolatban.

Az érdeklődők választ kaphatnak olyan kérdésekre, mint például, hogy mi alapján válogatnak a beérkezett pályázatok közül a munkáltatók, kit részesítenek előnyben, vagy éppen, hogy mi jellemzi a soproni és környéki álláskeresőket. (Pályázás módja, pályázati anyagok tartalmi, formai felépítése, milyen hiányosságokat látnak a munkáltatók.)

A szervezők célja, hogy az Álláskereső nap résztvevői olyan gyakorlati segítséget kapjanak és olyan személyre szabott tippekkel gazdagodjanak, melyek segíthetnek a sikeres elhelyezkedésben, a pályázás módjától, az interjún való megjelenésen át az álláskeresés számos egyéb sorsdöntő területéig.

A segítség a rendezvényt követően is elérhető lesz a Győr-Moson-Sopron megyében élő álláskeresőknek.

Regisztrálni lehet majd az Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett Ygen Humánerőforrás Központnál, ahol a Soproni Jóleső Segítség programnak köszönhetően egész évben ingyenesen érhető el a tanácsadás, illetve az eseményen jelen lesznek a megyében működő munkaerőpiaci szolgáltatással vagy ügyintézéssel foglalkozó hivatalos és civil szervezetek is. Emellett saját standdal várják az érdeklődőket a környékbeli nagyvállalatok is, amelyek konkrét állásokat kínálnak a munkakeresőknek.

     

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!