Sopron és környéke

2015.05.04. 19:33

Mesterházy Attila Sopronban: az MSZP bővítené az alapvető élelmiszerek körét

Kránitz László, a párt megyei elnöke orbitális hazugságnak nevezte Orbán ígéretét, miszerint az M85-ös kétszer két sávban megépül 2018-ig.

kisalfold.hu

ó– A szocialista párt az alapvető élelmiszerek körének bővítése mellett áll. Valamint amellett, hogy a kormányzat az állandóan hangoztatott sikerpropagandának megfelelően, öt százalékra csökkentse az összes alapvető élelmiszerek áfáját. Romániában például már egyszámjegyűre mérsékelték az adott termékek forgalmi adóját – mondta soproni sajtótájékoztatóján [namelink name="Mesterházy Attila"], az MSZP volt elnöke, országgyűlési képviselő. Kijelentette, a rezsicsökkentés mellett ez lenne igazán nagy segítség a magyar családoknak. „A kiskirályok eddig csak saját családjukat támogatták, ideje lenne már a magyar családokkal is foglalkozni" – fogalmazott a politikus.

Rámutatott: a migrációt illetően a miniszterelnöknek az országon belüli megélhetési népvándorlás kérdését kellene megoldania. Olyan munkahelyteremtő program összeállítására lenne szükség, amely valós állásokat hozna létre, s nem kellene embereknek elhagyniuk családjukat a megélhetés biztosítása érdekében. Sem pedig külföldön keresni a boldogulást, mint most ötszázezren, amelyben az a tragédia, hogy nem is akarnak hazajönni.

A sajtótájékoztatón [namelink name="Kránitz László"], a párt megyei elnöke orbitális hazugságnak nevezte Orbán ígéretét, miszerint az M85-ös kétszer két sávban megépül 2018-ig. „Aki közlekedett Győr és Sopron között, s látta a hiányzó szakaszokat, s tudja, azokra még se környezetvédelmi engedély, se közbeszerzési eljárás, az nem képes elképzelni, miként lesz kész a megadott időpontig a beígért gyorsforgalmi út" – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!