Sopron és környéke

2015.05.17. 14:01

A 120 éves Soproni sört ünnepelte Sopron! - fotók, videó

Több ezer ember ünnepelte a soproni sörgyár fennállásának 120 éves évfordulóját a város főterén tartott sörfesztiválon. Tudósítónk felvételeivel, melyért 5000 forintot fizetünk.

kisalfold.hu

Németországba és Ausztriába is Sopronból szállítják a Heinekent és a Gössert

A rendezvényen fellépett Vastag Csaba és a Carbonfools zenekar is. A Heineken a fesztivál teljes bevételét a Soproni Szociális Intézmény részére ajánlotta fel.

Az 1895-ben alapított Első Soproni Serfőzde tulajdonosai ma is büszkék lennének az idén 120 éves Soproni Sörgyár teljesítményére: a gyár egyik zászlóshajó terméke, a Soproni meghódította az egész országot, emellett ma már sok európai országba, így Németországba és Ausztriába is innen szállítják a Heinekent és a Gössert.

A 120 éves Soproni sört ünnepelte Sopron! Fotók: Nyikos Péter


A Heineken Hungária szombaton, a soproniakkal közösen, Soproni Sörfesztivállal ünnepelte meg a sörgyár 120 éves születésnapját. A fesztivál résztvevői, a Soproni sörhöz méltó módon, önfeledt szórakozással ünnepelték meg a kerek évfordulót. Ebben a Brass Line Fúvószenekar, a Carbonfools együttes és Vastag Csaba voltak a segítségükre – és persze maga az ünnepelt, a Soproni Sör.


Videó: Tudósító (Láng TV)
A 2003 óta a Heineken tulajdonában lévő sörgyár fizeti a soproni iparűzési adó 7 százalékát

"A Soproni Sörgyár nemcsak patinás öröksége Sopronnak, hanem a város életének aktív résztvevője, felelős vállalati polgár is egyben" – mondta el Jan-Willem Van Wensem, a Heineken Hungária Marketing Igazgatója.

Hozzátette: "a 2003 óta a Heineken tulajdonában lévő cég fizeti a soproni iparűzési adó 7 százalékát, ám jelenléte a városban szponzorációs és jótékonysági tevékenysége miatt is kézzelfogható. A vállalat többek között a népszerű, helyi férfi kosárlabda csapat, a Soproni Sördögök támogatója, idén pedig az Ygen Humánerőforrás Központon keresztül a munkanélküliek elhelyezkedését segíti."

Galéria kép

A cég Sopronban 524 embert foglalkoztat

A Heineken Hungária a magyar sörpiac egyik legjelentősebb szereplője, amely tavaly közvetlenül 24 milliárd forinttal járult hozzá a magyar költségvetés bevételeihez. A vállalat elkötelezettségét jelzi, hogy tavaly több mint 3 milliárd forintot, az idei évben pedig több mint 4 milliárd forintot fordít a gyár fejlesztésére. Ennek köszönhetően a közlemúltban új, multipack csomagológépet állítottak üzembe.

A cég Sopronban 524 embert foglalkoztat, ám beszállítóin keresztül további, több mint 430 embernek ad munkát.

Jó ügyet szolgált a sörfesztivál

A Heineken az ünneplés mellett sem feledkezett meg a neki 120 éve otthont adó közösségről, a sörfesztivál bevételét egy fontos helyi ügy támogatására ajánlotta fel.

A fesztivál vendégei a helyben leadott szavazatukkal dönthették el, hogy a vállalat, Sopron Város Önkormányzatával közösen, az alábbi három szervezet közül melyiket részesítse támogatásban: a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar, a Soproni Szociális Intézmény (SOSZI), vagy a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség.

A leadott szavazatok alapján végül a Soproni Szociális Intézmény képviselője vehette át a fesztivál teljes bevételét magában foglaló adományt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!