Sopron és környéke

2015.03.27. 14:42

Fantáziából jeles - Így írok én, eredményhirdető - fotók

Határtalan fantáziáról és választékos nyelvhasználatról tanúskodnak az Így írok én… című irodalmi pályázatra érkezett munkák. Az ünnepélyes eredményhirdetést csütörtökön tartották a Liszt-központban.

kisalfold.hu


Verset, mesét, novellát és szabadon választott műfajú írásokat küldhettek idén a 10 és 14 év közötti diákok az Így írok én… című irodalmi pályázatra. Soproni, Sopron környéki és győri iskolákból is neveztek fiatalok, összesen 49 szerző 105 alkotása érkezett a zsűrihez.

A megszokott mesei fordulatok mellett humoros mondatokat, választékos kifejezéseket, egyedi szóalkotásokat és találós kérdéseket is olvashattunk a diákok munkáiban. Valamennyi azt bizonyítja, hogy a mai fiatalok igenis, tudnak fogalmazni – mondta el a művekről Szittner Ágnes zsűrielnök a pályázat eredményhirdetésén. Rajta kívül Roskó Mária nyugalmazott megyei magyar szakfelügyelő, Horváth Ferenc, a Soproni Téma főszerkesztője és Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója értékelte az írásokat.

Így írok én Sopronban - 2015A tárgyi ajándékok mellett különleges jutalomban is részesülhettek az írópalánták: a díjkiosztó ünnepségen a Soproni Petőfi Színház két színművésze, Szlúka Brigitta és Ács Tamás olvasta fel a nyertes írásokat, amik a városi hetilapban, a Soproni Témában is megjelennek majd hétről hétre.

Az Így írok én… irodalmi pályázatot évente hirdeti meg a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.. A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek az iskolában tanultakat önállóan alkalmazzák, és egyéni élményeiket, gondolataikat mások számára is közvetítsék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!