Zöld-sárga vonatok

2022.09.19. 05:00

Százötven fát ültet el a GYSEV több helyszínen

Faültetéssel is ünnepli alapítása jubileumát a GYSEV: a vasúttársaság munkatársai tíz különböző helyszínen összesen 150 fát ültetnek el, amiket a későbbiekben gondoznak is.

kisalfold.hu

Az első fát Ungvári Csaba Gergely, Varga András, Harasztovics Tímea és Czibula András ültette el. Fotó: GYSEV

Szombathely, Körmend, Csorna, a GYSEV osztrák üzemrésze, a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút, illetve Sopronban a GYSEV Cargo, a Hotel Sopron és az SVSE-sporttelep területe – ezek azok a hely- színek, ahol az alapítás jubileumára emlékeztető facse- meték növekedhetnek idén ősztől. Különböző fafajok kerülnek a talajba a vonal- hálózat mentén kijelölt területeken, például szilva, körte, sárgabarack, őszibarack, cseresznye, birs, törökmogyoró, vérszilva, díszalma vagy hegyi juhar.

Az első fát, egy hársfacsemetét jelképes helyszínen, az alapítása 50. évfordulóját ünneplő Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút területén ültették el a vasúttársaság vezetői. A fákat vagy kisebb facsoportokat önkéntes alapon a GYSEV munkatársai fogadják örökbe: részt vesznek a faültetésben, majd a későbbiekben elvégzik a fák gondozását is. A GYSEV 150-es faültetési akciója szeptember közepétől október végéig tart.

„A 150 csemete elültetésével a kerek jubileum mellett arra is felhívjuk a figyelmet, hogy a vasút valóban zöld közlekedési forma: mindenki, aki az autó helyett a vonatot választja, jelentősen kíméli környezetét” – mondta el az első fa elültetése után Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az első fát Ungvári Csaba Gergely, Varga András, Harasztovics Tímea és Czibula András ültette el. Fotó: GYSEV
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!