Kárpát-medencei vers- és prózamondó verseny

2022.03.18. 21:00

Fődíjas a a mosonmagyaróvári piarista gimnázium versmondója

Ágoston Eszter, a mosonmagyaróvári piarista gimnázium tizenegyedikes diákja nyerte ­­el „Az én Pannoniám” Kárpát-­medencei vers- és prózamondó verseny fődíját.

kisalfold.hu

A Szekszárdi Garay János Gimnázium tizennegyedszer hirdette meg „Az én Pannoniám” Kárpát-medencei vers- és prózamondó versenyét. A nívós eseményre 21 település tanulói neveztek. 
A Szekszárdon megrendezett március 10-i döntőben a zsűri tagjai, Kolti Helga színművész, a Versünnep Alapítvány elnöke, valamint Tóth Zsuzsanna és Orbán György előadóművészek arany minősítésben részesítették Ágoston Esztert, a mosonmagyaróvári piarista iskola 11. osztályos tanulóját, akinek egyúttal a fődíjat is odaítélték. 
Teljesítménye elismeréséül a Versünnep Alapítvány által szervezett nemzetközi seregszemlén vehet részt a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán, valamint szakmai továbbképző táborba várják. 
Bochdalovszky Barnabás 11. osztályos tanuló bronz minősítést kapott. Felkészítő tanáruk Pozsgai Eszter. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!