Mosonmagyaróvár

2021.12.14. 05:00

Művészetek párbeszéde

MosonmagyaróvárHagyományteremtő szándékkal indult útjára a Hallgass a sorok között! elnevezésű rendezvénysorozat a Flesch-központban, ahol a vers és a zene talál egymásra. Az ötlet Alasztics Balázs zenész, a Mosonyi Mihály Zeneiskola tanárának fejében született meg, első vendége pedig Csáky Krisztina, a Mosonmagyaróvár TV bemondó-műsorvezetője volt.

Kovács Viktor

– Hogyan lehet tolmácsolni egy verset hangszerrel? Erre a kérdésre keressük a választ, a közönség pedig majd dönt – mondta a fellépés előtt Alasztics Balázs, majd folytatta: – Kriszta választotta ki azokat a verseket, amelyeket szívesen elmondana, abban egyeztünk meg, hogy most csak szerelmes versek legyenek.

 

Emellett igyekeztünk úgy válogatni, hogy a legtöbbünk által ismert költemények mellett a klasszikusok kevésbé ismert művei és kortárs szerzők alkotásai is elhangozzanak – vázolta a koncepciót Alasztics Balázs, aki szaxofonjátékával értelmezte a Csáky Krisztina által szavalt műveket. A következő előadás január 19-én lesz, amelyet remélhetőleg majd több is követ. Alasztics Balázs szerint minden fellépés „ősbemutató”, mivel a versek ugyan adottak, de a szaxofonjáték improvizálás, vagyis élőben, a közönség előtt születnek meg a hangok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!