Közélet

2021.11.26. 21:00

Online polgári párbeszéd

munkatársunktól

A német Pforzheim városa és Győr-Moson-Sopron megye már több éve számos területen működik együtt. A járvány miatt a személyes találkozások elmaradtak, ezért Pforzheim, a megyei önkormányzat és a megyei Europe Direct iroda – a Régiók Európai Bizottságának támogatásával – polgári párbeszédsorozatot indított. Tegnap online formában is találkozhattak mindazok, akik véleményt szerettek volna cserélni arról, mit gondolnak Európáról és az európai értékekről.

Peter Boch főpolgármester a párbeszéd fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében: az emberek közötti közvetlen párbeszéd kiküszöbölheti a félreértéseket, erősíti az emberek és a régiók közötti együttműködést. Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke azt hangsúlyozta, hogy az emberek véleménye milyen fontos. Meg kell osztani az ötleteket, a tapasztalatokat, a félelmeket és a reményeket, ebből lehet építkezni.

Az aktív részvétellel lezajlott kiscsoportos beszélgetések érintették, hogyan látják a résztvevők az Európai Uniót, mennyire befolyásolja a mindennapjaikat, milyen jövőt képzelnek el, illetve miben tudnak együttműködni.

Címkék#Győr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában