Sport

2021.07.14. 13:19

Labdarúgás – Tizenöt éve neveli az utánpótlást a Nebuló FSE

Mára egyre több nebuló szerepel a megye felnőttcsapataiban, sőt, néhányan az NB III-ban és az NB II-ben is bemutatkozhattak.

Németh Richárd

Forrás: Nebuló FSE

Tizenöt évvel ezelőtt, 2006-ban Kapuváron alakult meg a Nebuló Futball SE. A másfél évtized alatt voltak a klubnak előkelő bajnoki és kupahelyezései, mára pedig egyre több nebuló szerepel a megye felnőttcsapataiban, sőt, néhányan az NB III-ban és az NB II-ben is bemutatkozhattak.

„Még 2003-ban kezdtem el a munkát egy korosztállyal, az egyesületben pedig három csoporttal rajtoltunk 2006-ban. Elsődlegesen azzal a céllal jött létre a klub, hogy az utánpótlást és a felnőttcsapatot külön válasszuk egymástól Kapuváron”

– mesélt a kezdetekről Holanek Zoltán elnök.

„Személyi okok miatt egy időben különváltunk a KSE-től és Vitnyéden működtünk, azonban nemrég újra egymásra találtunk, így együttműködési szerződést írtunk alá és közösen dolgozunk a város és a környék labdarúgásáért. Azért is jó ez az együttműködés, mert találkoztak az elképzelések és mindkét klub azzal foglalkozhat, ami számára kedves: mi az utánpótlással, a KSE a felnőttekkel”

– fogalmazott a klubvezető, aki hozzátette: a létesítményhelyzet is rendeződött és hamarosan saját klubépületet is kaphat az utánpótlás.

Az egyesület növekvő gyermeklétszámmal és edzői stábbal dolgozik, ami a szakmai fejlődést is lehetővé teszi. Augusztustól az U14-es és az U16-os csapatok már a regionális bajnokságban szerepelnek, ami egyúttal a Kapuvár környéki településeken élő gyermekek számára is előrelépési lehetőséget kínál.

„Jelenleg minden korosztályban van csapatunk az U19-ig bezárólag, ugyanis idén már U17-es csapatot is indítunk. Az a célunk, hogy ezek a csapatok a kiemelt bajnokságokban indulhassanak. Az ügyes gyerekeknek ügyes ellenfelek között kell játszaniuk, hogy fejlődhessenek, mi pedig szeretnénk elindítani a tehetségeket ezen az úton”

– nyilatkozta Holanek Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!