Rábaköz PRINT

2017.09.30. 09:00

Felújítják az orvosi rendelőt Hövejen

Európai uniós támogatásból fedezi a község a költségeket. A munkálatok ideje alatt a faluházban fogadják a betegeket.

Cs. Kovács Attila

Elkezdődött Hövejen az orvosi rendelő felújítása. Az önkormányzat uniós támogatást kapott a beruházáshoz. Az ablakcserén kívül – mivel azt korábban elvégezték – gyakorlatilag teljes rekonstrukción esik át az épület. A határidő 2018 nyara, de szeretnék előbb befejezni.


Horváth Istvánné polgármester elmondta: korszerűsítik a fűtést az orvosi rendelőben és szigetelik az épületet. Akadálymentesítik, felújítják a szociális helyiségeket, kicserélik a víz-, illetve az elektromos vezetéket. Erre 12,9 millió forintot kapott a falu, ami elég is a fejlesztésre. 


Az orvosi rendelőt ideiglenesen, a felújítás idejére a faluházba költöztették. 


– Idén ez a legnagyobb beruházásunk, de több kisebben már túl vagyunk, illetve az elképzelések között is szerepel néhány – fogalmazott a Kisalföld kérdésére Horváth Istvánné.

 

Polgár László egyedül tartja rendben Hövej közterületeit. Még szükség van a fűnyíróra.

Polgár László egyedül tartja rendben Hövej közterületeit. Még szükség van a fűnyíróra.


 – Napirenden van például a Csipke Múzeum épületének bővítése, amit a tervek között jövőre valósítunk meg. Több pályázatot nyújtottunk be, bízunk a kedvező elbírálásban. Ami még a fontos feladatok közé tartozik, az az utak és járdák felújítása.


A polgármester kitért még a közterületek gondozására, a parkok, terek karbantartására is. A höveji önkormányzatnak egy közfoglalkoztatottja van, Polgár László. Ő tartja rendben az összes zöldfelületet a községben. Igaz, a polgármester szerint az nincs olyan sok, úgyhogy egyedül is bírja a munkát. A temető és a mellette lévő park, a községháza udvara, az orvosi rendelő és a faluház környéke tartozik hozzá.


– Idén már hatszor nyírtam le a füvet, de még nem tehetem el a fűnyírót. Újra kell kezdeni, hiszen az időjárás miatt gyorsan nő – mondtakérdésünkre Polgár László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!