Rábaköz PRINT

2016.11.08. 09:53

Menekülttábor Miklósmajorban? - Információink szerint a miklósmajori ingatlanba bevezethetik a vizet

Információink szerint a szolgáltatót megbízták, hogy építse ki a csatornavezetéket a kapuvár-miklósmajori laktanyánál.

Cséfalvay Attila

A Pannon-Víz egyelőre ezt nem erősítette meg. A Jobbik megyei elnöke másodszor is azt kérdezte a belügyminisztertől, menekülttábort terveznek-e itt – írásbeli választ jövő héten kap.


Lapunkban néhány hete beszámoltunk róla, hogy az egykori laktanyaépület rendbetételére többen pályáztak, sőt, a pályáztató társaság bejárásra is elvitte azokat a vállalkozókat, akik a lehetséges kivitelezői lehetnek a munkálatoknak. Reagált, de nem válaszolt a belügyminiszter arra a parlamenti kérdésre, menekülttábornak szánja-e a kormány a kapuvár-miklósmajori egykori laktanya épületét. Azt közölte, minden a migrációs helyzettől függ. „A miniszteri válasz – mivel kikerüli a válaszadást – arra enged következtetni, hogy számolnak Miklósmajorral mint lehetséges helyszínnel. Ezzel a térségben lakók számára sem adott megnyugtató választ" – mondta a kérdést beadó [namelink name="Magyar Zoltán"]. A jobbikos képviselő október 24-én újra feltette a parlamenti kérdést a belügyminiszternek „Miért nem érdemlik meg a kapuváriak, hogy őszinte legyen velük Miklósmajor ügyében?" címmel. A válaszadási határidő jövő héten jár le – mondta tegnap kérdésünkre a honatya.


Eközben lapunk információi szerint megbízást kapott a Pannon-Víz zrt., hogy a miklósmajori laktanya ivó- és szennyvízcsatorna-rendszerét építse ki. Ott ugyanis jelenleg nem megoldott ez a lehetőség. Az infrastrukturális fejlesztésről kérdéseinket még szerdán küldtük el a szolgáltatónak, választ egyelőre nem kaptunk.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!